DPS: Logičan kraj vladavine primitivno-interesne koalicije u Budvi

Koalicija koja je u Budvi čitav svoj mandat potrošila u međusobnim optuživanjima, vrijeđanjima i podmetanjima, ujedinila se u jednom – siledžistvu i neutoljivoj želji za vlašću, po bilo koju cijenu. Najnoviji događaji u ovoj primorskoj opštini, pokazali su da se Mandićev Demokratski front i Bečićeve Demokrate, odlično slažu onda kada treba demonstrirati nepoštovanje institucija i politički primitivizam, i da je njihova koalicija,  poslednjim događajima u Budvi doživjela pravu reinkarnaciju. 

Cirkuska scenografija i statisti u vidu kumova, stričeva, tetaka i lokalnih kriminalaca, koji pokušavaju  da isprovociraju  nerede i nasrću na predstavnike građana, logičan su politički kraj onih koji će ostati upamćeni po dolasku na vlast siledžiskim metodama i vladavini u kojoj su jedino bili uspješni u uhlebljavanju članova porodice svojih partijskih funkcionera. 

Za tri i po godine mandata uspjeli su da naruše imidž Budve kao turističke destinacije, i predstave je kao provincijalnu varoš, koja svoju popularnost  gradi na nacionalstičkim priredbama praćenih četničkom ikonografijom i primitivnim ispadima. 

Odlazeći gradonačelnik, kreator ovakvog imidža, riješio je da svoj mandat završi patetičnom javnom zakletvom SPC na vjernost, ustvrdivši usput da mu je ona draža od političke fotelje?! Ovom manipulatorskom doskočicom kojom se pokušava dodvoriti svojim pokroviteljima, on prikriva da zadatak predsjednika opštine nije bio da služi bilo kojoj vjerskoj zajednici, i da prilaže velikodušno Budvu, njenu istoriju i tradiciju na oltar bilo crkve, vjere ili države – kako je to činio sa pozicije gradonačelnika, već da upravlja gradom u najboljem interesu svih građana. Posebno je licemjerno ako se iza skrivanja iza crkve, organizovanja blokada grada i anticrnogorskih manifestacija, ne krije ništa sveto i uzvišeno, već veoma prizemni materijalni interes u vidu uzurpacije 50 hektara poljoprivrednog zemljišta.  

Raspale ili pak nefunkcionalne koalicije u primorskim gradovima, korupcionaške afere, zloupotrebe, međusobna optuživanja i vrijeđanja pokazali su prave domete udružene vlasti Mandićevog Fronta i Bečićevih Demokrata. I pored mentorstva mitropolita SPC i njegovih nastojanja da mu udružene snage DF i DCG, ostvare želju i omoguće da napokon i formalno postane Sveti Petar Cetinjski – planovi se nekako uvijek izjalove. Po pravilu, “viši” interesi kriminalno – politikantske prirode, začinjeni međusobnom mržnjom i sujetama lidera DF i DCG, nadvladaju ove nacionalstičke. 

Zato je njihovim mentorima stalo da po svaku cijenu, makar i protiv narodne volje sačuvaju svoje pozicije u Budvi. Ako se zna da su 2016. godine ovi jurišnici na funkcije na vlast došli  upravo zahvaljujući glasu nezavisnog odbornika Džakovića,  onda je licemjerje, bezobrazluk i nasilje, napadati tog istog odbornika ako je nakon skandala, i afera koji su pratili ovu koalicionu vlast, odlučio da promijeni svoje političke stavove i glasa protiv nastavka devastacije i urušavanja Budve. 

Ipak, i pored činjenice da je cijela Crna Gora svjedočila demonstraciji nasilja, iznenađujuće je da se niko iz korpusa organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava – od ombudsmana do brojnih nevladinih organizacija – nije oglasio, i osudio političko siledžistvo i pokušaj fizičkog linča odbornika. 

Politički cirkus koji je koalicija DF – Demokrate organizovala pod šatorima logičan je kraj njihove primitivno-interesne vladavine, kakvu ne pamti ne samo Budva, nego ni Crna Gora od uvođenje višepartijskog sistema.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član