DPS: Lideri DF bi i na čelo Mitropolije

Predsjedništvo Demokratskog fronta jasno je svojim saopštenjem, koje više liči na šovinistički pamflet nego na politički stav, predstavilo kakve su prave namjere okupljanja 15. juna, otkrivši javnosti da iza najavljenog skupa stoji zapravo ova stranka. Ono što na pamet nije palo ni najekstremnijim političkim grupama od fašista do boljševika – da sazivaju političke mitinge usred crkava – smislili su domišljati Mandić, Knežević, Medojević i ostali članovi Predsjedništva DF, koji se ovim činom kandiduju da uđu u istoriju političkog bešćašća i bizarnosti. Zato pristalice DF iz SPC koje im to dozvoljavaju, svjesno  zloupotrebljavaju Crkvu, jer ovakvi potezi ne predstavljaju skup vrijednosti istočno – pravoslavnog hrišćanstva, već jeres i skrnavljenje vjere.

Jasno je, iz sadržaja  i rječnika niza saopštenja, ne samo DF-ovog, već i svih njima srodnih političkih partija, poniklih iz iste matrice, da planirani događaj ima isključivo politički karakter. Očigledno je, da je jedini cilj ovog skupa pokušaj da se manipulacijama sačuvaju strane ekspoziture, skrivene pod plaštom vjerskih organizacija.

Crna Gora je sekularna država i u takvoj državi se zakoni donose isključivo u parlamentu. Vjerske  organizacije, ma kako god se zvale  i na kakav god status pretendovale, nigdje, pa neće ni u Crnoj Gori, imati status zakonodavne vlasti.

Crna Gora kao  članica NATO-a i predvodnica pregovaračkog procesa o članstvu u EU, u svim oblastima pa i u oblasti slobode vjeroispovijesti, usklađuje svoje zakondavstvo sa najvišim međunarodnim standardima. Upravo takvi zakoni su potrebni Crnoj Gori da bi se konačno doveli “k poznaniju prava” vječiti negatori crnogorske države i svega što je simbolizuje.

Zato su ovakvi pozivi i prijetnje DF-a samo još jedna podvala i potcjenjivanje sopstvenih građana, nakon niza neuspjelih pokušaja da ih zloupotrijebe za isključivo svoje a ne interese srpskog naroda, iza koga se nevješto skrivaju.

Što se tiče nekih njihovih “saboraca” iz SPC, koji više i ne kriju da bi radije posezali za oružjem nego za kandilom, oni su ovim pokazali da je njihova zakletva imovina, a ne vjera i bogosluženje. Sve zajedno ukazuje da ih je najmanje briga za crkvu i za istinske vjernike, već pokušavaju da manipulišu  i da ih koriste u svojoj nečasnoj raboti podrivanja države Crne Gore i  njenog multietničkog sklada.

U tim svojim nečasnim činjenjima se ne libe ni da jasno pretvore hram Hristovog vaskresenja, u čijem je podizanju značajno pomogla država Crna Gora, u političko sastajalište sa kojeg treba ponovo nasrnuti na temelje te iste države. Njihovi ratni pokliči kojima poručuju da će svojim životima i oružjem braniti objekte, zvuče prije prazno i otužno, nego hrišćanski i pravoslavno. Znaju oni odlično da ih niko ne napada, niti će ih napadati, a sa takvom retorikom i ponašanjem upravo oni su najveći protivnici crkve i srpskog naroda u  Crnoj Gori.

Uvjereni smo da građani Crne Gore neće ponovo nasjesti na provokacije i pokušaje raspirivanja međunacionalne mržnje i podizanje političkih tenzija, jer već imaju višedecenijsko iskustvo sa istom rabotom sa istih adresa. Nije im uspijevalo do sad, neće ni ovog puta.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član