DPS Kotor: Zašto kotorski zimski bazen ne radi nedjeljom?

Zimski gradski bazen, iako renoviran i u funkciji već pola godine i dalje izaziva nedoumice u vezi sa potrebama građana. Zašto kotorski zimski bezen ne radi nedjeljom? Ovo je pitanje velikog broja vaterpolista, plivača i rekreativaca.

Kotor je jedini grad u državi, a vjerujemo i u svijetu, u kojem jedan javni, gradski sportski objekat ne radi nedjeljom, a valjani razlog za to još nemamo. Svi smo strahovali da se zbog maratonskih radova na istom ne “ugase” vodeni sportovi – vaterpolo i plivanje, sportovi po kojim je naš grad prepoznat u svijetu i čiji su igrači nekad bili toliko zastupljeni da smo reprezentaciju mogli zvati i po samom Kotoru.

Po ovom pitanju Savjet mladih DPS Kotor sproveo je anketu među sugrađanima koja je pokazala da od 260 anketiranih čak njih 97.3 % smatra da zimski bazen mora da radi i nedjeljom, kao što je nekad radio.

Ovom problemu se pridružuje i haotičan odnos lokalne samouprave prema sportskim klubovima iz Kotora i Vaterpolo savezu koji još ne mogu da koriste kancelarije na bazenu jer se ne zna ko treba da donese tu odluku ili se pak zna nego se radi “mira u kući” ne pristupa problemu, a sve na štetu sporta, mladih i građana Kotora.

Pozivamo gospodina Jokića da svojim autoritetom predsjednika Opštine otvori sugrađanima bazen i nedjeljom i omogući vaterpolo klubovima i Vaterpolo savezu da napokon dobiju svoje kancelarije, da ne moraju sastanke održavati u hodnicima i svlačionicama kao do sada. Podsjećanja radi, Skupština opštine Kotor je već ovakve situacije rješavala na način što je prostore u vlasništvu Opštine davala na 5 godina sa mogućnošću produženja bez nadoknade, samo je pitanje je li to samo za povlašćene.

Građankama i građanima je jasno da je ovakvo stanje neodrživo, čak i pored svih odbornika koji su se “odvažili” da podrže najgoru vlast u Kotoru.

Opštinski odbor DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član