DPS Kotor: Opstrukcija Demokrata i satelita u formiranju Izborne komisije u Kotoru

Kotorska skupština ni nakon 20 mjeseci od konstituisanja nije izabrala Opštinsku izbornu komisiju.

Nakon više urgencija koje je DPS upućivao da se ova tačka uvrsti u dnevni red kotorske skupštine, predsjednica SO Maja Mršulja je to uporno odbijala. Na naše iznenađenje ta tačka je na jučerašnjem zasijedanju uvrštena u dnevni red, ali se desila u parlamentarnoj praksi nečuvena stvar. Skupštinska većina glasala je protiv svog prijedloga. Odbornici Demokrata, URA-e, SNP-a i troje odbornika sa stalnim prebivalištem u skutima Vladimira Jokića glasali su protiv i na taj način spriječili izbor Komisije. Neformiranjem Opštinske izborne komisije krši se Zakon o izboru odbornika i poslanika, čime ovi odbornici sprečavaju imenovanje vitalnog organa za funkcionisanje parlamentarnog života u Kotoru.

Ovo je pokazatelj kako funkcioniše na korupciji stvorena skupštinska većina. 

Znamo da je većini teško da podignu ruke za članove iz DPS-a kojima po zakonu pripadaju mjesta predsjednika i sekretara Opštinske izborne komisije. Ali zakon tako nalaže. Demokrate sa svojim satelitima ne poštuju zakone Crne Gore, što pokazuju na svakom koraku, ovaj put rugajući se Zakonu o izboru odbornika i poslanika.

Shvatamo njihovu frustraciju usljed spoznaje da u Opštinskoj izbornoj komisiji neće moći da trguju sa članovima onako kako su trgovali sa tri odbornika opozicije prije nekoliko mjeseci. Međutim, sigurni smo da će im teže biti naredni put, jer se zakon mora poštovati, čak i kada su oni u pitanju.

Opštinski odbor DPS Kotor 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član