DPS Kotor: Odmetnuti odbornici da vrate mandate našoj partiji

Opštinski odbor DPS Kotor zvanično je danas zatražio da odmetnuti odbornici, Dejan Ognjanović, Milica Ljutić i Mladen Donković, koji sjede u kotorskoj skupštini zahvaljujući povjerenju DPS-a i građana koji su ih birali, vrate mandat partiji koja je uvijek čuvala interese Kotora i države Crne Gore.

Podsjećamo da su odbornici DPS-a, Dejan Ognjanović, Milica Ljutić i Mladen Donković, protivno stavu naše partije, ali i onim odbornicima koji su Vladimira Jokića postavili za predsjednika Opštine, udarili šamar demokratiji, interesima grada, ali i države, omogućivši neželjenom predsjedniku i njegovoj partiji povratak u politički život iz koga ga je isključio prije svega nesavjesni rad, a zatim i svi politički saveznici kao i neistomišljenici.

U pismu upućenom Dejanu Ognjanoviću, Milici Ljutić i Mladenu Donkoviću se od njih zahtijeva da zbog nanijete štete i zloupotrebe funkcije odbornika ličnom odlukom, vrate mandate koje su dobili sa DPS liste i da tako učine jedini moralno i politički odgovoran čin i time zaustave svoju ličnu degradaciju, kao i opravdani prezir građana Kotora.

Odmentuti odbornici se u pismu upućenom iz OO DPS Kotor podsjećaju da su suprotno stavu Kluba odbornika Demokratske partije socijalista zauzeli drugačiji stav na VIII sjednici Skupštine opštine Kotor održanoj 24. marta 2022. godine, i da su time nanijeli nesagledivu štetu politici stranke i zloupotrijebili povjerenje birača Kotora, a naročito birača DPS-a, i time ostvarili političku korist drugim strankama, odgovornim za dugogodišnju blokadu i zloupotrebu institucija grada.

Opštinski odbor DPS Kotor je stava da s obzirom na to da su Dejan Ognjanović, Milica Ljutić i Mladen Donković svojim izdajničkim postupanjem odborničke mandate i sebe lično kompromitovali, a da prije toga nikome nijesu bilo kojim postupkom najavili takav čin, i to ne samo na partijskom nego i prijateljskom nivou, kolegama sa kojima su do tada dijelili iste političke svjetonazore, ukoliko ne vrate svoje mandate odbjegli odbornici će suočiti sa krivičnim prijavama, ali i osudom svih Kotorana i Kotoranki, koji znaju što je ljudska čast i politički moral.

Opštinski odbor DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član