DPS Kotor: Bezlična politika Demokrata, zapljusnuta talasima floskula i nedosljednosti, biće kažnjena na izborima koji nas očekuju

Pravda i zdrav razum su pobijedili i ovog puta. Iskreno nas raduje mišljenje Zaštitnika ljudskih prava i sloboda u vezi sa sramotnim činom zabrane promocije knjige “Najveći zločin u istoriji“ autora Jovana Čubranovića, u kojem se jasno navodi da su čelnici opštine Kotor prekršili Ustav i Evropsku konvenciju o pravima i slobodama.

Iako kotorsku opštinu većinom vode pravnici, primorani smo da ih i mi podsjetimo na član 47 Ustava Crne Gore, u kojem se navodi da svako ima pravo na slobodu izražavanja govorom, pisanom riječi, slikom ili na drugi način.

Imajući u vidu jasno mišljenje Zaštitnika ljudskih prava očekujemo od predsjednika opštine Kotor Vladimira Jokića da uputi javno izvinjenje organizatoru zabranjene promocije. Neka svoje riječi o slozi i pomirenju, koje redovno ispunjavaju našu svakodnevicu, napokon pretoči u djela.

Bezlična politika Demokrata, zapljusnuta talasima floskula i nedosljednosti, biće kažnjena na izborima koji nas očekuju.

Zamajavanje javnosti centrističkom politikom, koja je u svakom gradu Crne Gore omogućila divljanje nacionalizma, revanšizma, diskriminacije, više nema prođu.

Demokratama, koji su potkupili kotorske odbornike, aminovali narušavanje multinacionalnog i viševjerskoga sklada, sklopili koaliciju sa Dritanom, koji je njihovom lideru prijetio snimkom i svakakvim bjedastoćama, koji su ustoličili nepotizam u vidu porodičnih i kumovskih zaposlenja, niko više ne vjeruje. Oni su, jednostavno, blaziranošću svoje politike, provincijskim narativom i nemanjem političkih principa, izgubili smisao političkog postojanja.

U svakom slučaju, njihov poslanički kandidat na listi za predstojeće izbore, ostaće upamćen kao predsjednik opštine Kotor koji je zabranio knjigu, što je, nesumnjivo, najveća sramota u nečijoj biografiji.

Zabraniti knjigu, napisanu prije skoro 100 godina, zato što njena sadržina ne odgovara onima kojima Demokrate duguju svoje političko postojanje, a koji negiraju crnogorsku naciju, jezik i kulturu, znači biti elementarno neobrazovan i politički bezobrazan.

Opravdati zabranu istorijske knjige i prvorazrednog izvora zabranom projekcije filma velikosrpskog vagabunda i netalentovanog nacionaliste može samo politički neznavena ili izrazito drska ličnost.

Poručujemo Vladimiru Jokiću da se knjige ne mogu ućutkati kao što on i njegovi pokušavaju ućutkati sve ljude koji drukčije misle od njegove nemisleće družine. Kao što je Čubranović ostavio zapis o beščašti tadašnjih moćnika i uzurpatora, tako zaposleni u Kotoru zapisuju hroniku tiranije i mobinga koji kotorska vlast sprovodi nad njima.

Opštinski odbor DPS Kotor

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član