DPS Komisija za zdravstvo: Za razliku od naših konkretnih ulaganja u zdravstvo, iza dvije najgore vlade u istoriji Crne Gore ostaju isprazna obećanja

Odlazeći dvojac Abazović – Šćekić krstari Crnom Gorom i “relaksirano” obećava ono što bi već bilo realizovano da nijesu “oslobodili” Crnu Goru 30. avgusta 2020. godine. Posljednja u nizu je bila posjeta Opštoj bolnici u Beranama.

Obećali su, naravno ako im Vlada ne padne u petak, da će Berane postati regionalni centar, da će se ulagati u zdravstvo, da će poteći med i mlijeko… Ako ne padne Vlada, Abazović će kupiti i dva helikoptera itd.

Sreća je naša što će ova Vlada pasti za par dana i nećemo morati više da slušamo isprazna obraćanja ovog dvojca sa kormilarom u drugoj državi. Cijeneći javnost u Crnoj Gori podsjetićemo, kad već resorni ministar neće, samo na dio ulaganja u zdravstvo u Beranama u godinama kada su vlade vodili premijeri iz DPS. Izdvajamo da je u Poliklinički centar sa urgentnim centrom uloženo 2.098.000 € a za priključke za potrebe poliklinike 182.000 €, za kupovinu novog skenera uloženo je 330.000 €, zatim 432.000€ obezbijeđenih iz sredstava mehanizma NATO-a za pomoć u vanrednim situacijama a za kupovinu magnetne rezonance, analognog mamografa i mnogih drugih savremenih dijagnostičkih aparata. Inicirana je ideja otvaranja i obezbjeđenja prostora za angio-salu još 2019. godine, kao i stvaranje odličnih infrastrukturnih kapaciteta za infektivno odjeljenje, pedijatriju, tranfuziologiju, neurologiju, dijaliza, i dr.

Za razliku od naših konkretnih rezultata, iza dvije najgore vlade u istoriji Crne Gore ostaju isprazna obećanja, zaustavljeni svi razvojni projekti, crni rekordi u borbi sa COVID-om, ugašen transplantacioni program, obuhvat MMR vakcinacijom na istorijskom minimumu itd. Zato je otkucao sat i 43. Vladi a Crnoj Gori je prijeko potrebna nova kompetentna i odgovorna Vlada sa vizijom i sposobnošću da rješava probleme a ne da ih proizvodi.

DPS Komisija za zdravstvo 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član