DPS Komisija za zdravstvo: Uskratiti Vladi podršku za politiku pogubnu po zdravlje građana

Savjet za borbu protiv kovida na čijem je čelu jedini nevakcinisani premijer Evrope, u danu kada je registrovano preko 1.500 novooboljelih, “pooštrava” mjere tako da se nikome ne zamjeri.

Dok su sve zemlje svijeta upozoravale na omikron soj i pooštravale mjere naša “kratkovida” ministarka, valjda u želji da lagodno i komforno provede praznike, odlučila je prije sedam dana da na TRI sedmice popusti mjere, “zadovoljna epidemiološkom situacijom”.

Koliko je ministarka “dobro” analizirala situaciju i planirala mjere najbolje govori činjenica da je u protekloj sedmici Crna Gora imala u Evropi, poslije Malte, najveći skok novooboljelih i to za 196%.

Našu Vladu iznenadio je omikron u trenutku kada zemlje Evrope pooštravaju mjere. I pored svih upozorenja relevantnih domaćih organizacija i partnera iz inostranstva uključujući i apel predsjednika države, jasno je da nijesu razvijali strategiju odgovora na novi talas oboljevanja.

Zaokupljenost Ministarstva zdravlja i čitave Vlade sopstvenom samobitnošću, njihovu neznavenost i nekompetentnost plaćaju građani ove zemlje. Najvrijednijim što imaju – zdravljem i životima.

Zato ovo nanošenje nesagledive štete zdravlju građana i zdravstvenom sistemu mora da prestane. Vladi uskratiti podršku za uništavanje zdravlja, a građani da budu svjesni svoje odgovornosti.

Pozivamo sve da nose maske na otvorenom i zatvorenom, pojačaju higijenu ruku, drže distancu, da se vakcinišu i ne okupljaju se za praznike u velikom broju.

Dajmo šansu svojim porodicama, sebi, i svim rođacima i prijateljima da, nakon pandemije, zajedno slavimo u zdravlju i radosti.

DPS Komisija za zdravstvo

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član