DPS Komisija za zdravstvo: Upravljanje crnogorskim zdravstvom vratiti u ruke nesumnjivih, dokazih stručnjaka

Crnogorska javnost, očigledno “anestezirana” svakodnevnim skandalima u prethodne dvije godine potpuno je apatično primila informaciju da je čak 50 pacijenata umrlih od Covid-19 ostalo neevidentirano. 

Neodgovornost aktuelnog menadžmenta ili potpuno nerazumijevanje uloge institucije kojom rukovode, vjerovatni su odgovori na pitanje zbog čega 50 građana preminulih od Covid-19 nije našlo mjesta u statistici Instituta za javno zdravlje. 

Treba li podsjećati javnost da je sistematizacija IJZ mijenjana u više navrata da bi je prilagodili oskudnim stručnim i akademskim dostignućima aktuelnog direktora.

Institut za javno zdravlje postupa suprotno članu 50 Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji jasno propisuje obavezu ove ustanove u smislu praćenja stanja zdravlja stanovništva i izvještavanja o tome. 

Da bi slika bila potpuna treba dodati i način organizacije posla i način izvještavanja Kliničkog centra i opštih bolnica koji su, takođe, dio problema. 

Posljedica je opsta konfuzija koja vlada u zdravstvenom sistemu i dovodi do ogromne smrtnost i visoke stope obolijevanja od Covid-19 u našoj državi. 

Crna Gora životima svojih građana plaća neznanje i nestručnost čelnika sistema javnog zdravstva.

Da bi to poražavajuće stanje prestalo, upravljanje crnogorskim zdravstvom treba vratiti u ruke nesumnjivih, dokazih, stručnjaka. I to se mora dogoditi što prije. Jer životima ljudi ne smiju se podmirivati politički, niti bilo koji drugi računi.

DPS Komisija za zdravstvo

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član