DPS Komisija za zdravstvo: Pozdravljamo konačno postavljanje kamena temeljca za Kliniku za mentalno zdravlje i nadamo se njenom skorom završetku

Početak gradnje zdravstvene ustanove važan je događaj u svakoj državi, jer znači kvalitetniju zdravstvenu zaštitu građana u bliskoj budućnosti. Zbog toga DPS pozdravlja postavljanje kamena temeljca za Kliniku za mentalno zdravlje i nada se njenom skorom završetku.

Istovremeno, postavljamo pitanje zašto se sa tim kasni pune dvije godine. 

Podsjećamo građane da su projekti za Kliniku za infektivne bolesti, Kliniku za dermatovenerologiju i Kliniku za mentalno zdravlje bili spremni još 2020. godine. Podsjećamo i da je Vlada Crne Gore Predlogom kapitalnog budžeta za 2020. godinu obuhvatila izgradnju novih objekata za potrebe ovih klinika čija je vrijednost preko 13 miliona eura, uz očekivanje da će biti u funkciji 2022. godine. Nije, dakle, bilo razloga da se izgradnjom ovih klinika počne tek sada.

Treba li naglašavati da je sadašnji premijer bio potpredsjednik Vlade, a aktuelni ministar zdravlja bio direktor FZO tokom te prethodne dvije godine.

Smisleno je i pitati što se dvije godine dešavalo sa novcem sa računa NKT za koji su tvrdili da im je nevidljiv, a onda im je, naprasno, postao vidljiv. Za sve to vrijeme potpuno neosnovano i bez zazora blaćeni su ljudi koji su činili NKT.

Jednako tako se sada, kada je novac, naprasno, postao vidljiv, aktuelna garnitura bez imalo obzira kiti tuđim perjem, tj. radom onih koji su priremili projekte i obezbijedili sredstva za ovu, ali i ostale klinike. 

Nadamo se da će Klinika za mentalno zdravlje konačno biti završena na korist građana i zdravstvenih radnika. 

Nadamo se i da će vrijeme lažnog morala i licemjerja trajati kraće od gradnje klinike.

DPS Komisija za zdravstvo

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član