DPS Komisija za zdravstvo: Klinički centar Crne Gore postao gotovo nefunkcionalan

Urgentni centar Kliničkog centra Crne Gore postao je mjesto gdje pacijenti ne mogu dobiti analizu mokraće jer nema običnih (najobičnijih!) čašica za uzimanje uzorka.

Godina je 2023. Već smo pisali da u Kliničkom centru nije bilo hidrogena koji se u medicini koristi od XIX vijeka, nije bilo drvenih špatula za pregled grla, nije bilo zavoja, sredstava za čišćenje,… a prije par dana pacijenti nijesu mogli da odrade ni pregled mokraće u našoj najvećoj zdravstvenoj ustanovi.

Istovremno, članovi rodbine pacijenta se upućuju u apoteke da kupe nedostajuće ljekove.

Kontrolok se često koristi za pacijente sa problemima u stomaku, ali u Kliničkom centru Crne Gore koristi se samo za one koji lijek donesu od kuće.

D – dimer je neizostavan parametar u ispitivanju oboljelih od srca i krvnih sudova ali tu analizu, prema našim podacima, nije moguće uraditi već 7 dana, izuzev za životno ugrožene pacijente.

Nema reagenasa ni za imunološka ispitivanja.

Trenutno jedan CT skener aparat ne radi, dešavalo se da ne radi niti jedan.

Nekada smo svakog jutra imali informaciju o broju novorođene djece u Kliničkom centru. Očito je došlo vrijeme da nam izjutra saopštavaju listu ljekova koje posjeduju tog dana i koje procedure je moguće odraditi u Kliničkom centru. I ono obavezno: Ne kretati put Kliničkog centra bez uvida u listu ljekova koje je potrebno ponijeti sa sobom.

DPS Komisija za zdravstvo 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član