DPS Komisija za zdravstvo: Dok obaramo crne rekorde, a pacijente liječe zaraženi ljekari, Vlada i resorno ministarstvo praznuju

Ministarstvo zdravlja, kao i čitava Vlada, u režimu su prazničnih dežurstava, uprkos tome što smo u špicu pandemije i svakoga dana “osvajamo” nove crne rekorde po broju zaraženih.

Pitamo – da li je zbog toga izostala brza reakcija resorne ministarke na saznanje da pacijente danima liječi kovid pozitivna doktorka. Već sama činjenica da je Ministarstvo to saznalo iz medija, koje su alarmirali upućeni, jasno govori o tome da zdravstvene vlasti uopšte i ne pokušavaju da upravljaju epidemiološkom krizom.

U najave iz Ministarstva zdravlja o sankcijama prema pojedincima i ustanovama ne vjerujemo jer je ovo, koliko je javnosti poznato, najmanje treći slučaj da kovid pozitivni doktori liječe pacijente.

Prvi se desio u OB Nikšić, kada je trebalo pregledati stranačkog aktivistu. Drugi slučaj se dogodio u Kliničkom centru Crne Gore. Iz Ministarstva zdravlja nikada nijesu negirali ove događaje, ali nijesu ni procesuirali odgovorne.

Između ostalog, vjerovatno zato što bi hijerarhijski morali doći i do sebe. A to nije praksa ministarke. Uvijek do sada kriv je bio neko drugi.

Pozivamo zato Ministarstvo zdravlja da, kao i u “slučaju Budva”, procesuira odgovorne i za prethodne slučajeve. Jer, ne postoji niti jedan razlog za različite aršine. I da reaguje na katastrofalni razvoj situacije sa rastom broja zaraženih.

Podsjećamo da bi aktuelne, “revidirane” mjere, koje očito vode u propast, treba da važe još punih 7 dana. Valjda, dok se praznovanje nadležnih na miru završi. Do tada će i svi u Crnoj Gori biti pozitivni ili bliski kontakti pozitivnih.

Jedino će, vjerovatno, nevakcinisanom premijeru fenomenu broj antitijela nastaviti da raste.

DPS Komisija za zdravstvo

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član