DPS Komisija za zdravstvo: Aktuelna vlast vraća zdravstvo u srednji vijek

Prema izjavama najviših EU zvaničnika Crna Gora je “od zemlje koja je bila najuspešnija na putu ka EU sada postala zemlja koja je problem i rak rana”.

Aktuelna vlast ne samo da nema “lijek” za ovaj društveni i civilizacijski rak koji nam svakodnevno nameće već ostavlja pacijente bez ljekova i za zloćudne vrste raka. Ali i za brojna druga oboljenja.

Lista nedostajućih ljekova je sve duža u našim zdravstvenim ustanovama a u apotekama građani su se već navikli na: “Nemamo do daljnjeg!” Citostatici, longaceph, kontrolok, kortikosteroidi, hidrogen, gaze, zavoji, sredstva za čišenje… Toliko toga nedostaje ili je nedostajalo u prethodnom periodu da su pacijenti bili primorani da ljekove koji su značili razliku između života i smrti, nabavljaju u zemljama u okruženju.

Sve ovo ne čudi kada je javnost upoznata za milionske dugove države prema dobavljačima ljekova. Evropa sad na djelu sa jednostavnom parolom: Ukini doprinose, građani će se već snaći! Danas saznajemo da nedostaje terapija i za sterilitet.

Ovo je samo ledeni brijeg onoga što znamo da fali u bolnicama. Pacijenti su počeli da plaćaju ljekove za liječenje epilepsije koji su ranije bili besplatni. Urađeno je nula transplantacija. Ne rade skeneri. Kasne plate. Liste čekanja na preglede nikada duže. Srčani bolesnici kojima je neophodna ugradnja stenta, čekaju mjesecima.

Čini se da je ovo odraz svega sem zdravstvenog sistema XXI vijeka. Dok se nastavlja pustošenje države, vraća se i zdravstvo u srednji vijek.

DPS Komisija za zdravstvo

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član