DPS Komisija za međunarodnu saradnju: Evidentan nedostatak napretka procesa integracija u EU

Komisija Demokratske partije socijalista za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije održala je sjednicu, na kojoj su članovi komisije usvojili konkretan i detaljan Akcioni plan na tragu Programa rada ovog tijela. Akcioni plan definiše ključne prioritete, aktivnosti i strategiju djelovanja Komisije na bilateralnom, multilateralnom, evropskom i planu djelovanja dijaspore.

Komisija je u okviru svojih nadležnosti, iz djelokruga vanjskih poslova, evropskih i evroatlantskih integracija, razmotrila aktivnosti rada Vlade Crne Gore i konstatovala nedostatak napretka u evropskoj integraciji, što se potvrdilo i u Izvještaju EK o napretku Crne Gore za 2021. godinu.

Izražena je zabrinutost za dalji evropski put Crne Gore, ali i Zapadnog Balkana imajući u vidu da je proces integracija u suštinskoj stagnaciji. Iz tog razloga, potrebni su dodatni napori i konsenzus svih građanskih i proevropskih aktera u društvu koji će obezbijediti nastavak reformskih procesa, a Demokratska partija socijalista, kao pojedinačno najjača stranka u Crnoj Gori, i ključni akter evropske politike ostaje dosljedan partner svih aktera koji podržavaju taj proces.

DPS Komisija za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član