DPS Komisija za inovacije i razvoj IT sektora: Pada i web sajt odlazeće Vlade

Gdje se stiglo sa toliko najavljivanom digitalnom transformacijom u Crnoj Gori pokazuju svakodnevni ispadi funkcionisanja digitalnih načina komunikacije sa građanima. 

Nažalost, već smo naviknuti da postoje problemi slanja i primanja mejlova sa e-mail adresa Vlade Crne Gore već duži vremenski period. Novi sajt Vlade Crne Gore pruža informacije na način da nikako nije opravdao uloženi novac ali danas smo u konačnom svjedoci kraha sajta Vlade Crne Gore i nemogućnosti dobijanja bilo kakvih informacija za javnost.

Resornog ministarstva nigdje nema da se oglasi i građanima pojasni zašto se ovo dešava i kako se to uopšte upravlja državnom digitalnom infrastrukturom kada se u 21. vijeku ne može dobiti mejl od službenika javne uprave, niti na sajtu Vlade Crne Gore pronaći željena informacija.

Sve u svemu, za građane Crne Gore, jedino je pozitivno što ova Vlada amatera završava svoj kratki vijek. Sada se mora krenuti u temeljnu sanaciju pričinjene štete, da bi se digitalno društvo u Crnoj Gori što prije vratilo na pravi evropski put savremenog i modernog razvojnog ambijenta na kojem je bila do izbora ove, već bivše, Vlade. Crna Gora može postati uspješno digitalno društvo ali ne sa ekspertima “apostolima” na čelu, već sa stručnim, progresivnim i dobronamjernim ljudima koji našu zemlju žele da uvedu u klub razvijenih evropskih država.

DPS Komisija za inovacije i razvoj IT sektora

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član