DPS Komisija za bezbjednost i odbranu: Klicanjem ruskoj agresiji na Dan pobjede, zloupotrebljen praznik i obrukana Crna Gora

Demokratska partija socijalista zahtijeva od nadležnih da utvrde ko je pod parolom proslave Dana pobjede nad fašizmom, organizovao na javnom prostoru u Danilovgradu nacionalistički pir, na kojem se klicalo ruskoj agresiji na Ukrajinu i Kosovu kao srpskoj zemlji.

Već poznata ikonografija, uz strane zastave, nacionalističke usklike i vrijeđanje američkog predsjednika, nije nikakva proslava već brukanje Crne Gore. Takvo divljanje po ulicama predstavlja zloupotrebu demokratije, prava građana na okupljanje, i sramni pokušaj da se ubijanje nedužnih građana Ukrajine, prikaže kao herojski čin Rusije.

Svaka relativizacija i zanemarivanje, ovakvih i sličnih pojava, poput propagandnih punktova ruske agresije koji niču u internet prostoru Crne Gore, ili činjenice da u našoj državi postoje kriminalni nacionalistički krugovi koji su spremni da pale gradove po Crnoj Gori, predstavlja ozbiljnu neodgovornost države.

DPS Komisija za bezbjednost i odbranu

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član