DPS Kolašin: Glasali smo za budžet koji smo sami predložili a ne za amandman kojim se omogućava postavljanje spomenika Amfilohiju

Povodom zabune koja je nastala u javnosti nakon izjave predsjednika opštine Kolašin Vladimira Martinovića, koristimo priliku da obavijestimo javnost o činjenicama koje su pratile navedeni slučaj.

Naime, prijedlog budžeta za tekuću godinu pripremilo je opštinsko rukovodstvo na čelu sa Demokratskom partijom socijalista i predvođeno tadašnjom predsjednicom opštine Martom Šćepanović. Budući da je na izborima 23. oktobra došlo do promjene vlasti, te da je u decembru izabran novi predsjednik opštine, on se ujedno i pojavio kao ovlašćeni predlagač akta – u konkretnom slučaju budžeta za 2023. godinu. Martinović je kao predlagač iskoristio svoje pravo amandmanskog djelovanja i uvrstio u prijedlog budžeta i prijedlog da se Amfilohiju Radoviću podigne spomenik u Kolašinu.

Odbornici Demokratske partije socijalista za taj amandman nijesu glasali. Glasali smo za budžet u cjelini koji smo ujedno i sami predložili i koji je dobio jednoglasnu podršku i koji na najbolji način reflektuje socijalnu i razvojnu politiku DPS-a u opštini Kolašin. To je sva istina o navedenom slučaju, sve drugo su zlonamjerne interpretacije.

Opštinski odbor DPS Kolašin

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član