DPS Kolašin: Demokrate iskazuju zabrinutost zbog nezakazivanja sjednice na lokalnom nivou, dok podržavaju paralizu crnogorskog parlamenta

Čuveni zaštitari narodne izborne volje opet se oglasiše da potvrde svoju politiku dvostrukih aršina i proglase nedosljednost kao način svoga djelovanja, ovoga puta iz Kolašina. Demokratska Crna Gora, ona što kupuje odbornike u Kotoru, a na ulicama brani izbornu volju naroda, iskazuje zabrinutost zbog nezakazivanja sjednice lokalnog parlamenta, podmećući predsjedniku Milanu Đukiću vršenje pravnog nasilja. Očekujemo da kao partija čiji je predsjednik bio prvi čovjek Skupštine Crne Gore, Demokrate pod hitno podnesu prijavu protiv potpredsjednika Strahinje Bulajića, koji je blokirao najvažniju zakonodavnu instituciju u državi i potpuno paralisao politički sistem.

Demokrate serviraju crnogorskoj javnosti pojedine pasuse iz obavještenja upravne inspekcije, ne pominjući ključno, a to je da upravna inspekcija nije nadležna za sazivanje sjednice Skupštine, što je decidirano navedeno u obavještenju:

“Cijeneći odredbu ZUP-a za ukazati je da su pitanja sazivanja sjednice Skupštine opštine i način održavanja sjednice nemaju svojstvo upravnih radnji na koje se primjenjuje Zakon o upravnom postupku, već se radi o aktima pravne tehnike koji ne uživaju samostalnost u smislu upravnog akta, pa samim tim nema ni nadležnosti upravne inspekcije u ovom dijelu”.

Zaprepaštava ovolika zabrinutost Demokrata zbog nezakazivanja sjednice na lokalnom nivou dok podržavaju paralizu crnogorskoga parlamenta, gdje je zaustavljeno donošenje zakona kojima se stopira rast cijene goriva i osnovnih namirnica.

Prepoznatljivim pritiskom na rad državnih i lokalnih organa, prijetnjama i ucjenama, Demokrate pokušavaju prikriti propast svoje bezlične i dvolične politike.

Poručujemo im da ne brinu za donošenje nove odluke o komunalnom uređenju Kolašina, lokalna vlast uredno i prilježno radi svoj posao. Upravo je strah od rada i poštovanja koje predsjednik Opštine Kolašin Milosav Bulatović ima među građanima natjerao Demokrate da ispišu svoje kilometar i po dugo saopštenje, kojim nikad nigdje neće stići, ponajmanje do cilja kome teže, a to je uticaj na građane Kolašina, koji jednostavno, ne vjeruju Demokratama. Njihovo brljanje na papiru nikako neće urušiti ugled gospodina Bulatovića, koji je stečen poštenim životom i savjesnim radom.

Opštinski odbor DPS Kolašin

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član