DPS JAVNOM SERVISU POVODOM POZIVA ZA GOSTOVANJE MILA ĐUKANOVIĆA U EMISIJI SUČELJAVANJE: SUSRETI SA GRAĐANIMA IMAJU PRIORITET

Javni servis je na vrijeme, prije objave termina za sučeljavanje – a, ne  “večeras” kako je pogrešno moglo da se zaključi iz komentara voditelja  – obaviješten da predsjednički kandidat Milo Đukanović u ovoj kampanji ima intenzivan i precizan raspored u kojem prioritet zauzimaju susreti i razgovori sa građanima širom Crne Gore.  Danas je bio u Kolašinu, Mojkovcu, a večeras ostaje na Žabljaku, odakle sjutra ide direktno za Pljevlja…. Do kraja kampanje obići će cijelu Crnu Goru. Mnoge aktivnosti Mila Đukanovića nijesu medijski propraćene jer njihov cilj nije prezentovanje našeg kandidata, već razmjena mišljenja sa ljudima i razgovor o životnim temama.   

Iako je RTCG najavila da će  predstavljanje kandidata biti urađeno profesionalno, po pravilima koordinisanim sa OEBS-om, te da će kandidati imati ravnopravni tretman, večeras se pokazalo da to ipak nije bilo moguće.  Gledaoci su mogli da vide očigledno nesnalaženje voditelja ili unaprijed pripremljeni scenario gdje se učesnicima debate dopušta da iznose klevete i uvrede na račun našeg kandidata, iako pravila to strogo zabranjuju, pa čak da produžava vrijeme onim učesnicima koji su iznosili uvrede i klevete o našem kandidatu. Da bi se utisak pojačao, upotrebljeni su i tendenciozni i nepotrebni detalji poput postavljanja i kadriranja prazne stolice… Kakvi su ciljevi ove emisije, svjedoči primjer poput onog da su kandidati u okviru obavezne teme poput članstvo u NATO, u okviru 2 minuta iznosili poznate klevete i neistine o korupciji i kriminalu.

Ovako neprofesionalno i propagandno napravljena emisija, samo je potvrdila da je odluka izbornog štaba našeg kandidata bila više nego ispravna, da prednost susretima Mila Đukanovića sa građanima,  a da ostalim kandidatima ostavi dovoljno prostora da se besmislenim kritikama, uvredama i neistinama neometano,  međusobno dopunjavaju.

Služba za informisanje DPS Crne Gore

 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član