DPS: Izjava ministarke o početku vakcinacije neozbiljna i populistička

Izjava ministarke zdravlja da Crna Gora ima “dogovore” sa svim proizvođačima i da će vakcinacija protiv COVID-19, u našoj državi krenuti krajem januara ili početkom februara, prilično je neodgovorna i neozbiljna.

Da bi se pokrenuo proces imunizacije, nije dovoljan “dogovor” koji se bazira na razmjeni mejlova ili telefonskom razgovoru, već konkretan ugovor sa farmaceutskim kompanijama kojim su definisani svi elementi: broj naručenih vakcija, cijena, datum isporuke.  Samo na osnovu ovog dokumenta, ministarka može da da procjenu kada je realno da vakcine stignu u Crnu Goru. Sve ostalo je spisak lijepih želja.

S obzirom na to da na prethodnoj konferenciji, dakle prije nekoliko dana, ministarka ništa nije znala o “dogovorima” koje danas spominje, zaključujemo da je ova komunikacija između Ministarstva i proizvođača, vođena posljednjih nekoliko dana. Svako ozbiljan zna, da je obećanje koje je danas ministarka dala prilično nerealno i posljedica je populističke potrebe da zadovolji očekivanja, a ne realne procjene kada ćemo zaista imati vakcine u Crnoj Gori.

Uostalom, imamo još dvije nedjelje do tog “kraja januara i početka februara”, perioda koji je ministarka označila kao početak imunizacije.  S obzirom na alarmantnu situaciju i širenje epidemije, naravno da nas raduje vijest da će napokon i naši građani dobiti vakcinu. Ipak, ako se ispostavi da su ova obećanja služila samo da se privremeno umire građani, onda ćemo takvu strategiju ministarke tretirati kao ozbiljnu obmanu javnosti.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član