DPS: Izjava Krivokapića sramotna, neka ne brani državni poredak od predsjednika Crne Gore

Sasvim očekivano, Zdravko Krivokapić pokušava da relativizuje jučerašnji događaj u Nikšiću, i to ne zato što je uopšte planirao da se oglašava, već da bi težište priče prebacio na izjavu predsjednika Đukanovića i dominantno se bavio njom.

I to onaj isti Zdravko Krivokapić koji je nakon pobjede na parlamentarnim izborima poručio da je Crna Gora oslobođena nakon 75 godina, koji je slavio dolazak Nikole Kavaje, kojem u Vladi još uvijek sjedi ministar Leposavić i koji sve nade polaže u ministarku koja sama sebe naziva „žena – četnik“, pokušava da nas ubijedi da je naprasno postao čuvar antifašizma, Crne Gore i njenog Ustava. Zaista zapanjujući preokret. Istina je, ipak, negdje drugo.

Premijer se oglasio 20 sati nakon fašističkog divljanja u Nikšiću, koje njegovi koalicioni partneri pravdaju time da je čovjek, eto, imao neke fiziološke potrebe, ali je strašno što je to uradio baš u centru grada. Biće da je, kao i u slučaju ministra Leposavića, prevladao strah od gubitka podrške sa određenih adresa, pa je premijer izvagao da je najbolje da odgovornost prebaci na predsjednika države.

Nema zaista nikakve potrebe da čovjek, koji je za pola godine pogazio Ustav nebrojeno puta, brani državni poredak od Đukanovića. Oni koji su jednom pokušali na silu da ruše državu i Ustav, i kojima se sudilo za to, doveli su Krivokapića do mjesta gdje se sad nalazi. Zato i ne čudi da su, danas povodom čina skrnavljena spomenika heroju, i Krivokapić i oni na istim pozicijama – optužuju DPS.

Ipak, očigledno je da je sramni događaj u Nikšiću rezultat njihovog zajedničkog pregnuća od početka litija do danas, makar na nivou inspiracije.

Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član