DPS: Iskopan tunel do zgrade suda, najbolji pokazatelj rasula u bezbjednosnom sistemu

Neopaženo i nesmetano prokopavanje tunela i obijanje depoa Višeg suda u Podgorici, pokazatelj je faktičkog rasula u bezbjednosnom sistemu Crne Gore koji je gotovo u potpunosti nefunkcionalan i nema mogućnosti da adekvatno odgovori svojim osnovnim zadacima. Odgovornost za takvo stanje snose Dritan Abazović i Filip Adžić, koji su političkim podešavanjem bezbjednosnog sistema, ostrašćenim revanšizmom, i svojim arogantnim neznanjem potpuno urušili najvažniji stub jedne države.

Istražne radnje će pokazati kako se u objektu u kojem postoji video nadzor kao i fizičko obezbjeđenje, desio ovaj događaj čije su posljedice veoma ozbiljne i uznemiravajuće. Nakon upada u jednu od najzaštićenijih zgrada u našoj državi, postavlja se pitanje kakva je bezbjednost drugih institucija – bolnica, škola, državnih ustanova. U krajnjem kakvo je bezbjednosno stanje u državi i u kojoj mjeri su svi građani Crne Gore ugroženi, kada kriminalci nesmetano kopaju tunele do ulaza u pravosudne institucije?!

Nije prvi put za ove tri godine da je sudska vlast bila meta napada. Podsjećamo na eksploziju bombe u Osnovnom sudu koja je za sobom odnijela jednu žrtvu i ugrozila živote brojnih zaposlenih, mnoge dojave o bombama koje je Abazović politički relativizovao i druge slične događaje.

Nažalost, svojom neznavenošću i obesmišljavanjem funkcija koje su obavljali, dvije vlade posttridesetoavgustovskog perioda do te mjere su degradirale državni aparat da je on danas u potpunosti izvrgnut ruglu i podsmjehu od strane kriminalaca. Zato su danas predstavnici institucija i poslenici koji obavljaju svoje dužnosti, postali glineni golubovi i potencijalne žrtve kriminalaca.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član