DPS iskazao načelnu podršku Rezoluciji u Skupštini Crne Gore kojom se poziva na okončanje rata u Gazi i prekid stradanja nedužnih palestinskih civila

Predsjednik Demokratske partije socijalista Danijel Živković, primio je članove Pokreta solidarnosti sa Palestinom Denisa Mekića, Majnu Merulić i Bojanu Maraš. U razgovoru je učestvovao i potpredsjednik DPS-a Abaz Dizdarević.

Na sastanku je istaknuto da DPS podržava glas cijelog demokratskog svijeta protiv rata u Gazi i osuđuje ubijanje desetina hiljada palestinskih civila, stradanje djece, žena, novinara i humanitarnih radnika.

Takođe, DPS osuđuje i napad Hamasa 7. oktobra kojom prilikom je ubijeno više od hiljadu mirnih građana Izraela, među kojima su takođe bili djeca, žene i stariji ljudi, a desetine njih se i danas drže kao taoci.

Učesnici sastanka su naglasili da podržavaju diplomatske napore i djelovanje međunarodnih faktora koji vode okončanju rata u Gazi, implementaciji rješenja o dvije države kao i uspostavljanja pravednog mira u regionu zasnovanog na međunarodnom pravu.

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član