DPS: Institucije jače od svih pritisaka

Demokratska partija socijalista najoštrije osuđuje atmosferu pritiska koju pojedini mediji i političke partije stvaraju u odnosu na rad nezavisnih i profesionalnih institucija u Crnoj Gori.

Kao što smo juče naveli, nećemo komentarisati meritum prvostepene presude sve do njene pravosnažnosti, ali imamo potrebu da istaknemo da su crnogorske institucije u ovom slučaju pokazale zrelost, te da su bez ikakvog političkog pritiska od strane vlasti a trpeći izuzetan, nelegitiman pritisak od strane opozicije, nezavisno i profesionalno, donijele odluku u jednom ovako kompleksnom slučaju.  Takođe, država je ovim sudskim procesom pokazala snagu i sposobnost da odbije svaku vrstu destruktivnog inostranog pritiska, i pokušaj miješanja u unutrašnja pitanja Crne Gore.

Čelnicima DF-a želimo da poručimo da bi bilo smislenije da sa svojim advokatskim timom spremaju izjavljivanje žalbe nego što nezrelo i očajnički prijete, takmičeći se ko će da smisli pogrdniju uvredu i klevetu na račun najviših predstavnika vlasti. U tome im asistiraju pojedini “političari u pokušaju” iz Srbije, koji se cenzusu nisu ni primakli u svojoj državi, ali zato fingiraju brigu o pravima Srba u Crnoj Gori.

Presuda koju je juče donio Viši sud, pokazala je da naša država ima jake institucije ali i vrsne profesionalce, što smatramo tekovinom vladavine prava i vrijednošću kojom država treba da se ponosi.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član