DPS Herceg Novi: Prekinuta sjednica Skupštine opštine Herceg Novi dokaz borbe za fotelje i krize unutar lokalne vlasti

Na danas održanoj press konferenciji Opštinskog odbora DPS Herceg Novi predsjednik lokalnog odbora Dejan Stojadinović i šef Kluba odbornika Vladimir Kosić komentarisali su jučerašnja dešavanja na tek započetoj a prekinutoj sjednici Skupštine opštine, te krizu vlasti u Herceg Novom. Oni su se osvrnuli i na glavne probleme grada i građana. 

Kako navode kriza vlasti je očigledna, svi bi u vlast a neće niko ni sa kim. 

“Kriza vlasti proističe iz želje za foteljama i partijskim te ličnim interesima. Problemi u koaliciji nijesu ideološke ili programske prirode”, navodi Kosić.

Šef Kluba odbornika DPS Herceg Novi Vladimir Kosić podsjetio je da se Skupštine ne zakazuju shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi, da se krše Poslovnik, Statut Opštine i ne poštuje se Plan i program rada Skupštine za 2022. godinu. 

“Shodno zaključku kolegijuma predsjednika Skupštine od januara mjeseca na dnevnom redu morala se naći tačka “Status bolnice Meljine” što juče nije bio slučaj – ovo je mnogo važnije pitanje od partijskih funkcija”, istakao je Kosić.

U lokalnom DPS-u navode da je u državnom kapitalnom budžetu predviđeno nešto više od 70 miliona eura za Herceg Novi i za njih je neprihvatljivo da se jedan dio tih sredstava ne opredijeli za izgradnju nove bolnice dok se za gondolu na Žvinjama opredjeljuje 12 miliona eura.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Herceg Novi Dejan Stojadinović lokalnu vlast nazvao je autističnom koja nije sposobna komunicirati interno a kamoli sa opozicijom.

“Jučerašnji događaji u Skupštini djeluju u najmanju ruku čudno i prosto je nemoguće ne zapitati se da li je na djelu bio dogovor predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine. Danima mediji nagovještavaju smjenu potpredsjednice Opštine i izbor novog potpredsjednika pa je nelogično da predsjednik Katić dostavlja predlog 10 minuta pred početak zasjedanja Skupštine, na kojoj ne prisustvuje da obrazloži isti”, naveo je Stojadinović.

Odbornik Kosić na kraju je dodao da Statut jasno definiše načine kako i kada prestaje mandat potpredsjednika Opštine i da će do kraja, kao Klub odbornika, insistirati na poštovanju zakona i Statuta Opštine Herceg Novi. 

Takođe ističe i da odbornici nijesu upoznati sa Predlogom odluke o razrješenju potpredsjednice Samardžić kao ni sa eventualnim nezakonitim radnjama iz kojih proizilazi ovakav predlog predsjednika Katića.

Na kraju iz hercegnovskog DPS-a poručuju da će nastaviti sa kritikama svih anomalija u društvenoj zajednici i da ostaju otvoreni za konstruktivan razgovor na bilo koju temu.
Uskoro očekuju nastavak sjednice na kojoj će posebnu pažnju posvetiti realnim problemima grada i lokalne samouprave i apeluju na kolege iz vlasti da zanemare lične i partijske interese a malo više pažnje posvete gradu i građanima.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član