DPS Herceg Novi: Političke igre

Nakon što su se neki od odbornika lokalne vlasti u Skupštini Opštine Herceg Novi okuražili pričati o postojanju političkog zapošljavanja u Opštini Herceg Novi i lokalnim javnim preduzećima, danas na sceni imamo i političko potkusurivanje u vidu pokušaja smjene direktora Instituta „Dr Simo Milošević“ Igalo AD doktora Sava Marića.

Podsjetićemo i na aferu izbora direktorice Turističke organizacije Herceg Novi, iako nadležni organi, mediji i NVO sektor o tome ćute, nemojte misliti da će Novljani zaboraviti.

Neće zaboraviti ni smjene direktora javnih ustanova kulture u Herceg Novom koje su nas koštale više desetina hiljada eura. Takođe, neće zaboraviti ni smjene direktora prosvjetnih ustanova koje nas danas skupo koštaju.

Na žalost svih nas, tu nije kraj.

Moramo građane podsjetiti i na koalicioni sporazum, po kojem su URA i SNP dio lokalne vlasti u Herceg Novom, pa nam je zaista nejasna reakcija odbornice Vujović (Demokratska Crna Gora) na današnje aktuelnosti oko smjene gospodina Marića.

U svom obraćanju, pored ukazivanja na politički revanšizam URE i SNP-a, odbornica Vujović navodi da „smjenjivanje profesionalnog kadra i postavljanje nekvalifikovanih ljudi ostavlja snažne negativne posljedice po zdravstveni sistem Crne Gore koji automatski utiče na život građana“; ironično, zar ne? Uvažena odbornica Vujović zaboravila je na kulturu Herceg Novog i kada je njena partija dolaskom na vlast smijenila Stevana Koprivicu i Đura Belog Prijića, istaknute profesionalce.

Takođe, ne možemo ne zapitati se da li će na političku scenu osvanuti još neki memorandum o saradnji lokalnih odbora partija na vlasti, jer očigledno ovih četiri do sada nijesu dali očekivani rezultat.

Na kraju, retoričko pitanje, da li je smjena Marića uzročnoposljedična sa imenovanjem gospodina Konjevića na mjesto potpredsjednika Opštine Herceg Novi, te da li je sljedeća žrtva gospođa Olivera Doklestić direktorica Vodovoda i kanalizacije Herceg Novi.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član