DPS Herceg Novi: Lokalna vlast ne rješava problem saobraćaja na šetalištu “Pet Danica”, koje postaje opasna zona po bezbjednost građana

I pored činjenice da Herceg Novi ima prelijepo šetalište “Pet Danica“, koje bi trebalo da omogući uživanje, opuštanje i zadovoljstvo našim sugrađanima, to ipak nije slučaj.

Naime, na tom istom šetalištu je dozvoljeno da saobraća preko 60 vozila što za dostavu, što građanima koji tu stanuju. Utvrđeno je i vrijeme kada mogu da saobraćaju i to od 06:00 do 09:00 časova i od 14:00 do 16:00 časova. Određenog vremena već niko se ne pridržava, broj vozila koji saobraća šetalištem niko ne kontroliše a tek je posebna priča o motociklima za koje i ne postoji evidencija. Pa tako šetači, lica sa invaliditetom, porodice sa djecom i kolicima jednostavno moraju da se sklanjaju, bježe.

Takođe, gradske vlasti nijesu tretirale bicikliste a posebno ne vožnju električnih trotineta. I dok biciklisti, kako – tako, vode računa o šetačima, vožnja električnih trotineta, bešumnih i sve bržih, postaje demonstracija vještine vožnje koja sve češće i najdirektnije ugrožava šetače.

Česti su slučajevi, na kojima nam ukazuju građani, da vozači električnim trotinetom jedva uspjevaju da nekoga ne povrijede.

Već smo imali primjere sudara trotineta sa veoma teškim posljedicama. Da li treba da se desi i neka nesreća na šetalištu da bi koaliciona vlast u Herceg Novom shvatila da se moraju preduzeti hitne mjere.

Na raspolaganju su im i zabrane i kažnjavanja pa ako treba i oduzimanja tog vozila. Pravnih i tehničkih mogućnosti za regulisanje vožnje šetalištem ima. Sigurni smo da ima i dovoljan broj lica koja to mogu da sprovedu.

Treba samo volja, znanje i htjenje, ali, kod koalicione vlasti u Herceg Novom toga nažalost nema.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi  

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član