DPS Herceg Novi: Koaliciona vlast u Herceg Novom kao dio pravoslavne Crkve Srbije

Multietnički, multivjerski i multinacionalni Herceg Novi, kako ga po potrebi, nazivaju vršioci lokalne vlasti u Herceg Novom, ovih dana pokazuje pravo lice te vlasti.

Po drugi put, u nepunih mjesec dana, čelnik pravoslavne Crkve Srbije, posjećuje Herceg Novi.

Njegov dolazak prati odgovarajuća ikonografija, zatvaranje saobraćaja u pojedinim ulicama i uključenost, kako kaže jedan od predstavnika pravoslavne Crkve Srbije u Herceg Novom, od najstarijeg do najmanjeg na čelu sa predsjednikom Opštine Stevanom Katićem i njegovom administracijom.

Stariji Novljani će se sjetiti da je nešto slično rađeno kada je Tito dolazio u Herceg Novi. Veliki broj tih starijih iskustvo iz tog doba, danas kao veliki vjernici, primjenjuju u ovoj prilici. 

Pored uobičajnih vjerskih događanja, upriličeno je i, po drugi put najavljeno, obilježavanje 640 godina od osnivanja Herceg Novog.

Ne željeći da ulazimo u istorijografiju, porijeklo i život osnivača Herceg Novog, bosanskog kralja Tvrtka I Kotromanića ne možemo da ne primijetimo prisvajanje simbolike od strane pravoslavne Crkve Srbije.

Ambicije koje se pokazuju kroz sve što prati dolazak čelnika pravoslavne Crkve Srbije u Herceg Novi, definitivno deklarišu koalicionu vlast u Herceg Novom kao jednovjersku, jednonacionalnu i poltronsku.

Ovolika doza potčinjenosti pravoslavnoj Crkvi Srbije od strane lokalne vlasti nije i neće biti slika multietničkog, multivjerskog, multinacionalnog i, prije svega, građanskog Herceg Novog.

Ona samo treba da svim građanima pokaže ko zapravo vodi Herceg Novi i da njegovo posrnuće, u svakom pogledu, je rezultat rada onih kojima su dali povjerenje i njihovim nalogodavnica.

Želimo da živimo u modernom i savremenom dobu koje je donio XXI vijek. Vraćanje u XIX vijek i ponašanje koalicione vlasti u Herceg Novom u skladu sa tim je samo jedna prolazna faza u dugogodišnjoj istoriji Herceg Novog.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član