DPS Herceg Novi: Koaliciona vlast odgovorna za manjak gostiju

Ljetnja turistička sezona u Herceg Novom je definitivno ispod najavljenih očekivanja. Gostiju je manje na plažama, ugostiteljskim objektima, privatnom smještaju.

Nije pomoglo ni svečano otvaranje ljetnje turističke sezone 11.06, ni promašeni muzički festival.

Nijesu pomogla ni bezbrojna putovanja delegacija koalicione vlasti pod izgovorom promocije novskog turizma ni za to utrošena pozamašna sredstva.

Umjesto da na najavljenoj Skupštini opštine Herceg Novi za 25.07. Turistička organizacija upozna odbornike sa razlozima loše posjete ili pojasni svoju računicu po kojoj ima 5% više turista u odnosu na 2019. godinu, ona nudi izmjene Odluke o boravišnoj taksi.

Izmjene ove Odluke, navodno, preciziraju nejasne zakonske odredbe a suštinski povećavaju namet ove takse na sve osim supružnika i djece. Očigledno da se žele nametnuti dodatna sredstva turističkoj organizaciji, jer samo ona ima koristi od toga bez obzira što se pravila nikada ne mjenjaju usred igre.

Odbornici u Skupštini opštine Herceg Novi ove godine, kao nikada do sada, nijesu imali priliku da se upoznaju sa pripremama turističke sezone. To pravo su za sebe zadržali koalicioni partneri koji vrše vlast u Herceg Novom pa je i odgovornost za lošu turističku sezonu isključivo i jedino njihova.

Odbornici DPS-a će tražiti da se Odluka o izmjenama Odluke o boravišnoj taksi ne uvrsti u dnevni red Skupštine opštine Herceg Novi. Razlozi su više nego principijelne prirode. Mijenjati ovu odluku u avgustu je neprimjereno i nekorektno.

A koalicija na vlasti u Herceg Novom, uz sve svoje koalicione probleme, trebalo bi da ipak bude makar malo objektivna i prizna da je napravila niz grešaka u promociji i pripremi turističke sezone. Kažu “ko prizna pola mu se prašta”. Ali ima i “ko ne prizna da mu se sve prašta”. 

Koalicionoj vlasti u Herceg Novom građani ovakve promašaje ne smiju ni da zaborave ni da praštaju.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član