DPS Herceg Novi: Institut Igalo prepušten sam sebi

Kao što smo i najavili, Opštinski odbor DPS Herceg Novi je 23.02.2023. godine predao inicijativu za sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine Herceg Novi sa jednom tačkom dnevnog reda: Institut „Dr Simo Milošević“ Igalo AD – stanje, problemi i perspektiva.

Predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi gospodin Ivan Otović je shvatajući svu ozbiljnost situacije u Institutu „Dr Simo Milošević“ Igalo hitno sazvao kolegijum predsjednika Skupštine za 24.02.2023. godine.

Očekivali smo da će kolege iz odborničkih klubova koji sačinjavaju Skupštinu opštine Herceg Novi podržati našu inicijativu i svojom saglasnošću omogućiti da se steknu uslovi za održavanje vanredne sjednice Skupštine sa predloženom tačkom dnevnog reda.

Međutim, nijesu se ostvarila naša očekivanja i predsjednici klubova partija koje čine većinu u lokalnom parlamentu odbili su da podrže našu inicijativu.

Smatramo da je na ovaj način poslata loša poruka koja odražava nezainteresovanost vladajuće koalicije u Herceg Novom za stanje i sudbinu Instituta Igalo i njegovih zaposlenih.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi je u ovakvom odnosu snaga nemoćan da na bilo koji način utiče u iskazivanju podrške Institutu Igalo i da se donesu odluke koje bi omogućile normalno funkcionisanje ovog privrednog subjekta i isplate zarade zaposlenima u njemu.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član