DPS Herceg Novi: Herceg Novi – eksperiment eksperata

Preći trajektom od Kamenara do Lepetana i obratno postalo je noćna mora od kada je tzv. Vlada Crne gore odlučila da JP za upravljanje Morskim dobrom organizuje ovaj prevoz.

U čitav projekt, preuzimanja ove trajektne linije od „Pomorski saobraćaj“AD Kamenari i sprovođenja procedure izbora prevoznika, ušlo se potpuno nepripremljeno i samo sa željom da se pokaže (ne)sposobnost države.

Rezultat ove aktivnosti je korišćenje neodgovarajućeg trajekta „Vasilije“, neosiguranje vozila koja se prevoze i šteta na vozilima koju niko neće nadoknaditi.

Kao spasonosno rješenje kupljen je trajekt „Prizna“ za 569.000€ i odmah preimenovan na, za partije koje vrše vlast u Crnoj Gori, istorijski datum „30. avgust“. Trajekt star 53 godine trebalo je da omogući brzi protok saobraćaja na ovom prelazu.

Svečano najavljeno uključivanje u funkciju ovog trajekta započelo je neslavno. Samo što je počeo sa radom pokazalo se da nije spreman za obavljanje prevoza i zbog kvara je privezan uz obalu.

Već smo navikli na neozbiljnost vlasti u Crnoj Gori, njenoj nesposobnosti i ponašanje koje se u najmanju ruku može nazvati eksperimentima. Od eksperata do eksperimenta nije bio dug put, samo što posljedice trpe građani i gosti.

Opravdano se plašimo da će ovakvo ponašanje da nanese štetu predstojećoj turističkoj sezoni. Da je suviše kratko vrijeme da se sprovede zakonski postupak i obezbjedi kvalitetan prevoznik na ovom prelazu a da JP za upravljanje Morskim dobrom nema kapaciteta da kvalitetno organizuje ovaj posao.

Još jedno se pokazalo da tzv. Vlada lako donosi neodgovorne odluke i svojim postupcima šalje sliku o državi u kojoj vlada haos.

Teško se dobro pozicionirati kao stabilna i organizovana država a vladajuće partije u Crnoj Gori su nam pokazale koliko je lako tu poziciju izgubiti.

Naziv koji su dali preplaćenom i pokvarenom trajektu pokazaće se nažalost kao datum simbol jednog perioda za koji se duboko nadamo da će brzo ostati iza nas.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član