DPS Herceg Novi: Dogodine u Trebinju

Besprizorna devastacija izvorne tradicije i imidža Herceg Novog uzela je maha po svim nivoima. Ne pretjerano originalno, Novom su najprije deformisali kulturni profil. Zatim su svojim neznanjem i nebrigom zapustili njegovu infrastrukturu, turistički potencijal prepustili sam sebi i konačno stigli do sporta.

Do juče smo mislili da je predlog Dragana Markovića Palme da se Praznik mimoze pomjeri za avgust najluđi ikada izrečen. Ipak, pokazalo se da je taj odani partner i savjetnik lokalne vlasti u Novom, zapravo vizionar. Da su ga pustili možda bi predvidio izmještanje PVK „Jadran“ Herceg Novi u Trebinje.

„Jadran“ i njegova tradicija, više nego same titule koje su kruna predanog rada i talenta generacija, tiču se Novljana i Novog. „Jadran“ nije samo sportsko društvo, već pitanje gradskog ugleda i svojevrsni simbol. Za Novljane je „Jadran“ više od kluba u kom su stasavale i razvijale se generacije plivača, vaterpolista, njihovih trenera i brojnih ljudi posvećenih tome da do današnjeg dana ovaj klub bude značajan element hercegnovske istorije.

Predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i predsjednik VK „Jadran“, Boro Lučić juče su održali konferenciju u Trebinju povodom njihove brilijantne ideje da „Jadran“ tokom Lige Šampiona postane domaćin upravo – u Trebinju.

Ova nezapamćena sramota i poniženje sporta, u toliko je veća kada uvidimo da su dželati „Jadranovog“ imena oni kojima je dat na povjerenje, da to ime sačuvaju i unaprijede!

Čime bi se neko stidio, oni se ponose, daju u medije, promovišu svoju inicijativu očekujući da će naići na razumijevanje ili čak podršku! Vjerujemo da su iznenađeni negodovanjem Novljana, koji ipak još nijesu u potpunosti navikli na njihove hazarderske poteze. Izvjesno, i dalje uspjevaju da nas iznenade.

Ostaje nam da se nadamo da slična sudbina ne čeka i druge manifestacije koje su činile Herceg Novi gradom kulture, mada mu je taj imidž bitno ugrožen. Nadajmo se da neće i za Filmski festival, HAPS, Praznik mimoze biti – Dogodine u Trebinju.

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član