DPS Herceg Novi: Da li će i u novskom parlamentu biti upotrebe suzavca?

Samovolja, autokratija, apsurd, bezakonje samo su neki epiteti koji mogu opisati lokalnu vlast i Skupštinu u Herceg Novom. Na poslednjoj sjednici odbornici su postavili odbornička pitanja shodno članu 48 Poslovnika o radu Skupštine Opštine Herceg Novi na koje do danas nijesu dobili odgovore, čime je prekršen član 50 stav prvi Poslovnika koji vrlo jasno precizira sledeće: „Odgovor na odborničko pitanje daje se odmah ili na prvoj narednoj sjednici u pisanoj formi“.

Takođe na posljednoj sjednici tražili smo specifikacije troškova po spornim ugovorima koje je zaključila Turistička organizacija Herceg Novi, ni to nijesmo dobili.

Danas je usvojen dnevni red zbog građana Herceg Novog ali ipak ne možemo raspravljati o Završnom računu budžeta za 2023. godinu na polovini 2024. godine. Na dnevnom redu su i izvještaji preduzeća koje je osnovala Skupština, takođe za 2023. godinu. Danas 30.05.2024. godine donijeti zaključak da je neki direktor radio dobro ili loše u 2023. godini, apsurd!

Politikanstvo i političko sluganstvo na djelu.

Dragi novljani blizu 50 tački dnevnog reda a nigdje pripreme turističke sezone, 50 tački dnevnog reda a u Turističkoj organizaciji haos i finansijski kolaps, 50 tački dnevnog reda a molimo se da nam globalna inflacija spasi barem još jednu turističku sezonu i realizaciju budžeta.

Možda smo u prošlosti imali svojih greški, ne treba bježati od toga, ipak ne može niko reći da su hvalospjevi na današnjem skupštinskom zasjedanju bili realni, ovo je možda i najgora vlast koju je Herceg Novi ikada imao.

Možda nismo jedini koji vide ovaj javašluk, možda osim građana ima još neko u lokalnom parlamentu kome ovo smeta, možda se desi još neka vanredna sjednica, možda…

U iščekivanju novog zasjedanja lokalnog parlamenta, možda bude i priprema turističke sezone prije septembra, možda…

Opštinski odbor DPS Herceg Novi

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član