DPS Glavnog grada: Naši oponenti da odustanu od neustavnih rješenja, dijalogom doći do funkcionalnog US a samim tim i tranzicije vlasti u Podgorici

Pokušaj usvajanja neustavnih i nedemokratskih Izmjena zakona o lokalnoj samoupravi, kako bi uveli vanredno stanje u Podgorici, samo je još jedan u nizu dokaza da oni koji će vladati u Glavnom gradu nijesu vrijedni vođenja ni najmanje mjesne zajednice.

Ova situacija, nažalost, potvrđuje da se oni kako bi makar i na kratko utolili neopisivu glad za funkcijama neće ustručavati da ruše sve pred sobom, a ne samo Ustav i zakone. Čak je kandidat za gradonačelnika sebe sinoć lansirao u predsjedničku kampanju, što najbolje govori o nezgrapnosti njegove ambicije, ali i koliko mu je stalo do Podgorice.

Treba li trošiti riječi i podsjećati što su sve do sada uradili?
Falsifikovali izvještaje Izborne komisije, više puta pokušali da proglase rezultate uprkos velikom broju ustavnih žalbi i suprostavljenim stavovima Državne izborne komisije, instruirali odgovorne u Službenom listu da počine krivična djela, tražili uvođenje prinudne uprave, podrazumijeva se mimo zakona, i finalno, nejedinstveno, nasrnuli na Zakon o lokalnoj samoupravi, uprkos jasnom stavu Ustavnog suda, da se izborni propisi ne mogu regulisati tim zakonom.

Lutajući, pravno i politički, zapravo su samo potvrđivali ispravnost naših stavova, da je jedini put do rješenja ovog pitanja u izboru dovoljnog broja sudija US.

Nije DPS glasala za zakon koji je skratio mandat pojedinim sudijama, niti je 18 puta bila uzdržana kada su se predlagali kandidati za sudije, pa ne može ni biti odgovorna što izborna volja građana Podgorice još uvijek nije verifikovana u lokalnom parlamentu. Tranzicija vlasti je bila nesmetana 2020. godine, jer su kao posljedica našeg odgovornog upravljanja državom funkcionisale sve institucije sistema, nezavisno i profesionalno.

U brlogu koji su stvorili naši konkurenti, nije moguće mjesecima potvrditi nespornu izbornu volju građana kroz novi sastav lokalnog parlamenta.

Mi nijesmo brana tome, niti ćemo biti. Odgovorni prema potrebama Podgorice, uradićemo sve kako u tehničkom mandatu građani ne bi bili uskraćeni za servise i redovno funkcionisanje službi i organa Glavnog grada. A naši oponenti će, valjda, odustati od neustavnih rješenja i antievropskih zakona i stvoriti uslove da dijalogom dođe do profunkcionisanja US, a samim tim i tranzicije vlasti u Podgorici, kako bi realizovali svoje programske ideje u Podgorici, ako ih se uopšte sjećaju.

Odbor DPS Glavnog grada

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član