DPS: Evropski zvaničnici zabrinuti za geopolitičku orijentaciju države, borićemo se da Crna Gora bude ravnopravna članica EU

Svojim nedvosmislenim stavom da Crna Gora treba slijediti sve preporuke Venecijanske komisije a ne samo ono što joj se sviđa, šef Evropskog parlamenta za odnose sa Crnom Gorom, Vladimir Bilčik izrazio je zabrinutost za evropski put naše države i njenu geopolitičku orijentaciju.

Takođe Tonino Picula na sjednici Evropskog parlamenta predstavljajući Izvještaj za Crnu Goru za period 2019-2020. rekao je da smo država koja je najdalje odmakla na evropskom putu, otvaranjem svih i privremenim zatvaranjem tri poglavlja.

Na sve ovo evropski zvaničnici sa pravom iskazuju bojazan i daju značaju činjenici da su sva pregovaračka poglavlja otvorena, ali “sada stoje u mjestu”. Naši evropski partneri sa pravom iskazuju brigu daljeg napredovanja Crne Gore i njene geopolitičke orijentacije.

Ovakvi stavovi evropskih zvaničnika korespondiraju sa upozorenjima koje je vladajuća većina dobijala od DPS, njenih koalicionih partnera, i ostatka opozicije.

Prethodne vlade su radile na implementaciji i usklađivanju sa zajedničkom vanjskom i bezbjednosnom politikom Evropske unije, što od vremena formiranja nove vlasti nije slučaj.

Sva dosadašnja ostvarenja i rezultat dugogodišnjeg rada na usmjeravanju države ka njenom evropskom putu i sistemu vrijednosti, aktuelna vlast rizikuje da dovede u pitanje i poništi.

Niko ne smije sebi dati za pravo da se igra sa daljom sudbinom naše države pa makar to bili i najistaknutiji i najviši predstavnici vlasti. Postignuća na evropskom putu su rezultat svih građana, koji ogromnom većinom podržavaju članstvo Crne Gore u EU.

I pored brojnih pokušaja da se zaustavi evropska orijentacija, i poteza koji dolaze od strane predstavnika nove većine, DPS je garant da će tekovine evropske orijentacije države, vrijednosti koje smo usvajali, i evropska budućnost koju smo svi zajedno gradili i stvarali biti temelj na kojem će se graditi vizija Crne Gore kao ravnopravnog člana Evropske unije.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član