DPS: Eraković izabran za potpredsjednika Grupe za Put svile

Dr Jevto Eraković, potpredsjednik Demokratske partije socijalista, izabran je za potpredsjednika Grupe za Put svile tokom ovogodišnjeg zasijedanja Parlamentarne skupštine OEBS-a. Izbor na mjesto potpredsjednika grupe koju čini 27 država Evrope i Azije predstavlja veliki uspjeh države Crne Gore i priliku da se na najbolji način predstave potencijali naše države.

Pored toga, potpredsjednik DPS-a tokom boravka u Bukureštu imao je čitav niz bilateralnih i neformalnih susreta. Među najvažnijim se ističu sastanci sa predsjednicom Parlamentarne Skupštine OEBS-a, gospođom Pia Kaumom i delegacijom SAD koju čine istaknuti senatori i kongresmeni. Prilikom razgovora istaknuta je važna uloga OEBS-a i SAD na Zapadnom Balkanu i Crnoj Gori i neophodnost još snažnijeg angažovanja u cilju smanjenja malignog uticaja Rusije i njenih saveznika.

Tokom susreta sa delegacijom Hrvatske razgovarano je na temu aktuelnih političkih dešavanja u Crnoj Gori sa posebnim akcentom na donošenje Rezolucije o Jasenovcu. Još jednom je konstatovano nerazumijevanje za takav potez vladajuće grupacije u Crnoj Gori čiji je jedini cilj ustvari bio narušavanje odnosa sa Hrvatskom i usporavanje evropskog puta Crne Gore.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član