DPS: Emisija CIN-a politička propaganda a ne istraživački projekat

Demokratska partija socijalista uputiće prigovor  Agenciji za elektronske medije, povodom emisije pod nazivom “Koverat”,  koja je emitovana na TV Vijesti, u produkciji Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore.

Smatramo da su autori pomenute emisije iznosili  nedopustive i netačne  tvrdnje koje nijesu potkrijepljene adekvatnim činjenicama. Ovaj programski sadržaj obilovao je materijalnim neistinama, zamjenama teza i paušalnim ocjenama navodnih istraživača, koji su za ovu priliku preuzeli ulogu tužioca i sudije.

Ovaj političko – medijski uradak, nažalost, još jedan je dokaz da su profesionalizam i znanje, najslabije karike medijske scene u Crnoj Gori. Sloboda medija je jedna od vrhunskih vrijednosti i tekovina savremene Crne Gore. Zato ne ulazimo u  pravo novinara da slobodno izraze svoje viđenje, u skladu sa svojim profesionalnim i političkim afinitetima, ali se onda takav sadržaj ne naziva – istraživački. 

Smatramo da subjektivna i tendenciozna emisija, nije nikakav istraživački projekat, već jedan u nizu sličnih sadržaja čija je jedina svrha da se nanese šteta Demokratskoj partiji socijalista.
 
Demokratska partija socijalista Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član