DPS: Džemal i Di Kej novi lideri opozicije u Crnoj Gori

Takozvani građanski protesti otkrili su svu konfuziju u redovima opozicije. Da nije Alekse Bečića koji u građanskom ruhu hoće da se nametne za prvaka opozicije, s dva njegova autsajdera, kao i autobuskog reda vožnje DF-a i uličarskih saopštenja URA, ne bi se znalo ni da opozicija postoji. Istina, tu je i SDP, koji se trudi da pričom o „koverti“ skrene pažnju javnosti s koverata njihovog kuma koji je u istražnom zatvoru, pošto se nije nagodio s Tužilaštvom kao njihov negdašnji kadar iz Morskog dobra. „Naš Aleksa“ je sebi prigrabio i veto na svađe u opoziciji, jer smatra da mu ovakvo stanje ide na ruku, da potvrđuje opravdanost istrajavanja Demokrata na bojkotu. Taj veto se jedino ne odnosi na URU, koju je „bez svađe“ škartirao, možda i zato da bi sebi prigrabio svu slavu zbog bojkota.

Tek što se javnost počela pitati šta bi sa opozicijom, pojavila su se dva nova njena lidera. Jedan u zemlji, a drugi u izbjeglištvu. Ovdje im Džemal Perović diktira šta treba da rade, a odbjegli tajkun Duško Knežević dijeli programske lekcije iz Londona. Džemal im pred sjutrašnji protest, nakon redovnih konsultacija u MANS-u i poruke da pravi distancu od njih, imperativno nudi memorandum za neizlazak na izbore, „uz obavezne uslove i navode do kad će taj sporazum morati da praktikuju, odnosno do kada će bojkotovati izlazak na izbore“.

Ipak, reklo bi se da primat ima Knežević. Na kraju, on je animirao i Džemala i njegove, kao i opoziciju, da idu na proteste. Jeste da mu je pao tonus nakon objelodanjivanja Interpolove crvene potjernice, ali se on ipak nada da će se izvući jeftinom političkom demagogijom, petparačkom socijalnom pričom o otvaranju novih radnih mjesta, povećanju plata i čega sve nema u njegovom programu, savjetima o tehničkoj vladi, o zdravom tkivu DPS, o bojkotu… Poslije Lekića, koji je od jedinstvenog lidera opozicije završio kao Bečićev ordonans, Knežević se objektivno nametnuo kao njegov nasljednik, htjeli to lideri opozicije da priznaju ili ne. Pakosnici tvrde da takva opozicija, uz svu podršku njihovih uslužnih medija, i zaslužuje takvog lidera. Vidjećemo koliko će Bečićev veto biti na snazi.

Kad smo već kod bojkota, koji u ovom trenutku izgleda svim političkim oponentima prihvatljiv, do prijetnje da bez tehničke vlade neće ni izlaziti na izbore, ne isključuje se za Crnu Goru nikšićki scenario. Svi se slažu da neizlazak opozicije na lokalne izbore u Nikšiću i nije bio tako loše rješenje.

Ipak, DPS će se do kraja zalagati da se razgovori o izbornom zakonodavstvu nastave u skupštinskom odboru koji je formiran u dogovoru s našim briselskim partnerima, koje su obmanuli Demokrate i URA.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član