DPS: DPS i ideja savremene, građanske Crne Gore pobjeđuju uprkos svim pritiscima i napadima na našu partiju

Jučerašnji izbori u Ulcinju i Beranama, i činjenica da smo u obje opštine stranka sa pojedinačno najviše osvojenih glasova, potvrdili su snagu  Demokratske partije socijalista. Činjenica da smo godinu i po dana u opoziciji, permanentno izloženi hibridnom ratu i kampanjama orbite „srpsko – ruskog sveta“, njihovih kleronacionalističkim izvršilaca, kao i pokušajima satanizacije od strane političke konkurencije, dakle uprkos svemu tome Demokratska partija socijalista na svakom izbornom procesu osvaja  pojedinačno najveći procent glasova birača. 

Takvu snagu našoj partiji daju naši članovi i simpatizeri koji DPS  prepoznaju kao  glavni stub građanske  i sekularne Crne Gore, jedinog  koncepta koji građanima garantuje stabilnost, multietnički sklad i toleranciju. Sigurni smo da će takvoj viziji Crne Gore,  samo rasti podrška našoj partiji jer je ta ideja apsolutno superiorna u odnosu na ono što naša politička konkurencija nudi.

Uvjereni smo da  su postignuća naše stranke ono što je naša lična karta, prema čemu se birači opredjeljuju.  Istorijske učinke Demokratske partije socijalista ne može zasijeniti i potrijeti zasljepljujuća mržnja, i kalkulantski pokušaji diskreditacije naše partije.  Nema te prevare i demagogije koja može dovesti u pitanje činjenicu da je DPS bio stub politike koja je sačuvala mir u državi u ratom zahvaćenom regionu, uvela stabilnu valutu,  obnovila nezavisnost,  Crnu Goru uvela u članstvo NATO saveza,  privukla najuglednije investitore, pokrenula strateške razvojne projekte, Crnu Goru dovela pred vrata EU. I ne manje važno, što smo uspjeli kako sa pozicije vlasti tako i iz opozicije da odbijemo sve frontalne napade velikosrpskog nacionalizma, koji je prijetio da pokori Crnu Goru.

Svjesni smo potrebe da i Ulcinj i Berane dobiju odgovornu lokalnu vlast koja neće biti formirana na mržnji, revanšizmu sa jedne strane i ličnim, partijskim i drugim privilegijama sa druge. Iskustvo iz Kotora, Budve, Tivta svjedoči da koalicije sastavljene na takvoj platformi, po pravilu, opštine i njene građane vode ka blokadi rada institucija, potpunoj paralizi funkcionisanja,  što se u krajnjem završava uvođenjem prinudnih uprava. Želimo da vjerujemo da će svi subjekti i učesnici posljednjih izbora pokazati zrelost i odgovornost. Svi oni koji baštine vrijednosti građanske, multietničke, antifašističke, demokratske i evropske Crne Gore naši su sagovornici.

Ovim putem se zahvaljujemo svim glasačima, simpatizerima, aktivistima kao i koalicionim partnerima jer su nam pomogli da zajedničkim radom pokažemo da ideja savremene Crne Gore, pobjeđuje i u uslovima neviđene medijske kampanje, zloupotrebe resursa, funkcija, vjere i religije. Uvjereni smo da je ideja građanske Crne Gore neuništiva, i da nema dostojnu alternativu na političkoj sceni.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član