DPS Danilovgrad: Završena izgradnja magistralnog puta Podgorica-Danilovgrad, projekat koji je otpočela Vlada čiji je DPS bio glavni stožer

Višedecenijske želje i potrebe stanovnika Danilovgrada, Nikšića i Podgorice za kvalitetnijom putnom infrastrukturom, posebno su izražene u posljednjoj deceniji, kada je postojeći magistralni put Podgorica-Danilovgrad-Nikšić zaista postao usko grlo u komunikaciji.

Preopterećenost koja je evidentna dovela je do stalnih gužvi u saobraćaju i ovaj putni pravac je postao najopterećeniji u čitavoj državi. Ovakvo stanje je dovelo do toga da Glavni grad Podgorica i Opština Danilovgrad zajedno sa Vladom koju je dominatno činila Demokratska partija socijalista sa svojim koalicionim partnerima uđe u kvalitetno i efikasno rješavanje ovog problema. Sve faze projekta su urađene vrlo brzo, zatim je urađena aplikacija kod evropskih banaka i nadležnih organa države Crne Gore i naše Opštine. Na taj način obezbijeđen je početak realizacije ovog projekta.

Čitav ovaj posao ne bi bio završen tako brzo i efikasno da nije izabran kvalitetan izvođač radova, Bemax Podgorica, prestižna firma u regionu, koja je sa svojim podizvođačima, nadzorom uradila ovaj zahtjevni projekat u ugovorenom roku.

U mandatu 43. Vlade Crne Gore okončani su ugovoreni radovi i predsjednik Vlade Dritan Abazović je otvorio ovaj projekat sa predsjednikom Opštine Danilovgrad Brankom Boškovićem, ministrom Ministarstva za kapitalne investicije Ervinom Ibrahimovićem.

Ova moderna saobraćajnica je dio međunarodnog koridora drumskog saobraćaja, a stanovnicima opštine Danilovgrad značajno poboljšava uslove života, rad i bolji životni standard.

Opštinski odbor DPS Danilovgrad

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član