DPS Danilovgrad: Status i potrebe penzionera od prioritetnog značaja za lokalnu vlast

Lokalna samouprava, pored brojnih aktivnosti, posebnu pažnju posvećuje realizaciji niza mjera za poboljšanje životnog standarda penzionera u našoj opštini.

Jedna od značajnih mjera koju je inicirala Opština Danilovgrad, a koju je podržao Odbor direktora D.O.O. „Vodovod i kanalizacija“, usvojena je na prethodnoj sjednici Skupštine opštine. Tom odlukom su penzionerima sa primanjima do 200 eura umanjeni računi za vodu u iznosu od 20% za period od 10 mjeseci, počevši od mjeseca marta tekuće zaključno sa 31.12.2022. godine.

Osim toga, Opština Danilovgrad se aktivno uključila i u rješavanje stambenih pitanja penzionera. U završnoj fazi su radovi na izgradnji zgrade sa 20 stambenih jedinica, čija investicije iznosi 670.000 eura. Za izgradnju ovog objekta Opština je ustupila parcelu vrijednosti 46.000 eura i oslobodila obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta u iznosu od 44.000 eura. Pored toga, ona i je pokrila troškove priključenja na vodovodnu mrežu, troškove nadzornog organa, ali i ustupila prostor od 93 m2 vrijednosti 93.000 eura. Treba istaći da cijena stambenog prostora koji se nalazi u strogom centru grada iznosi 485 eura po m2, a da u finansiranju investicije učestvuju i Fond PIO i Savez penzionera Crne Gore.

Penzioneri, kao jedna od najugroženijih kategorija stanovništva, u potpunosti su zaboravljeni od strane odlazeće Vlade. Njihov težak položaj dodatno je ugrožen kroz aktuelno povećanje cijena osnovnih životnih namirnica, energenata i usluga.

Za razliku od vlasti na državnom nivou, lokalna vlast u Danilovgradu svjesna je statusa penzionera i njihove potrebe stavlja u vrhu svojih prioriteta, te će sa takvom praksom nastaviti i u narednom periodu.

Opštinski odbor DPS Danilovgrad

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član