DPS Danilovgrad: Predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad na specijalnom zadatku u Beogradu

Danilovgrad je sa nevjericom ispratio informacije iz Beograda, sa sjednice Odbora za dijasporu Srba u regionu Skupštine Republike Srbije, a posebno istupanje aktuelnog predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad Velimira Đokovića.

Čudne poruke predsjednika Skupštine, koje su prvi put objavljene baš u parlamentu druge države, na mjestu koje nije primjereno za iznošenje planova i programa za prostor u matičnoj državi, koji, uz to, u nedavnim programskim ciljevima nikad nijesu planirani. Sa naknadnom pameću i posebnim namjerama, kao poseban doprinos “srpskoj stvari” u Crnoj Gori, ove namjere predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad, prepoznaju se kao loše za interese države Crne Gore i našeg grada.

Isticanje i hvaljenje da je, poslije dva dana od stupanja na funkciju, prvi postavio zastavu susjedne države Srbije u službenim prostorijama Skupštine opštine Danilovgrad, i time prekršio Zakon o izboru, upotrebi i javnom isticanju državnih simbola, kao i najavljenim aktivnostima, predsjednik Skupštine opštine Danilovgrad javno se pohvalio u parlamentu druge države, dokazujući da nije dostojan vršenja funkcije koja mu je javno povjerena.

Zašto isticati zastavu države Srbije? Da li izazvati mržnju, nepriznavati svoju državu, a biti predsjednik Skupštine opštine? Ima li tu zdravog razuma, rodoljublja ili makar poštovanja prema precima i njihovim bitkama za ovo parče neba?

Stvarati mržnju, najlakše je. Tu ne treba ni pamet ni škola. Graditi mir, kompromisom, tolerancijom i znanjem je teško i zahtjevno, ali je čestito i trajno.

Što je svrha? Poniziti svoj narod, izazvati patnju, povrijediti nacionalna osjećanja drugih? Možda je u pitanju i veliki lični interes?

Građanin, opredijeljen za građanske vrijednosti, usvojene od strane prosvijećenih naroda svijeta, ne može da shvati ovakve radnje.

Kakva je poruka novim generacijama? Da se sukobljavaju? Da se opterećuju nacionalizmima u eri globalizacije i univerzalnih vrijednosti slobode i pravde?

 

Gdje to ide opština Danilovgrad? Mi, i naši potomci imaćemo duboke posljedice činjenja ovako neodgovornih lica.

Ima li razuma i odgovornosti za vršenje javne funkcije? Rušiti temeljne vrijednosti države? Ima li naziva za takve radnje? Izdaja nacionalnih interesa.

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista mišljenja je, da ovakvim radnjama nije mjesto u državi Crnoj Gori i opštini Danilovgrad, i konstatuje da Klub odbornika i ostali klubovi u Skupštini opštine treba da iskažu svoj stav prema ovakvim radnjama i pokrenu postupak za utvrđivanje odgovornosti predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad, koji krši Ustav i Zakon Crne Gore.

Opštinski odbor DPS Danilovgrad

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član