DPS Danilovgrad: Ne odlagati završetak Martinićkog puta, lokalna vlast da izabere kredibilnog izvođača i realizuje ovaj projekat

Poštovane Danilovgrađanke i Danilovgrađani,

Prvih sto dana nove vlasti nijesmo reagovali, ali evo već ulazimo u dvanaesti mjesec rada lokalne vlasti, a ne nazire se rješavanje problema Martinićkog puta. Nerješavanje ovog problema je veliki infrastrukturni problem, a takođe i veliki problem za život i rad stanovništva ovoga kraja.

I pored više najava realizacije ovog projekta, i stavljanje istog kao prioriteta, uslijedilo je klasično kupovanje vremena.

Manevar koji je lokalna vlast uradila da projektovani put opet projektuje, a ne doprojektuje sa potrebnim trotoarima i stajalištima je dodatno potrošilo vrijeme, kao i sredstva, a o tome smo u više navrata govorili.

Obećanja koja je predsjednik Opštine sa rukovodstvom davao, da će rekonstrukcija ovoga puta imati prioritet i da će se vrlo brzo izgraditi ova saobraćajnica nije se pokazalo kao tačnom. Rekonstrukcija Martinićkog puta se i dalje odlaže što mještani ovog kraja nikako ne žele da prihvate. Svakodnevno korišćenje ovoga puta nanosi veliku štetu mještanima, kao i način režima saobraćaja, javni prevoz do te mjere je ugrožen da svaki dan odlaganja je izuzetno štetan i neprihvatljiv.

Sredstva koja je Opština izdvojila za eksproprijaciju ovog puta su značajno obezvrijeđenja, a radi se o sredstvima u iznosu od pola miliona i ista nijesu isplaćenja već više od godinu dana. Ovim putem se obraćamo Izvršnoj vlasti Opštine Danilovgrad da umjesto nerealizovanih obećanja, ne odlažu završetak Martinićkog puta i da se u hitnom postupku izaberu kredibilni izvođači, kako bi, iako sa velikim zakašnjenjem, ušli u realizaciju ovog projekta.

Bilo kakvo odlaganje i kupovanje vremena neće biti tolerisano od građana koji u javnim istupima najavljuju radikalizaciju problema i neprihvatljivost daljeg odlaganja.

Opštinski odbor DPS Danilovgrad

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član