DPS Danilovgrad: Joanikijev susret sa Dodikom u manastiru Ždrebaonik, još jedna provokacija

Milorad Dodik, osvjedočeni nacionalista, sastaće se danas, kako crnogorski portali izvještavaju, sa Joanikijem i to ni manje, ni više nego u manastiru Ždrebaonik, u Danilovgradu.

Vjerujući da je ipak misija svakog sveštenog lica pomirenje, a ne produbljivanje podjela i širenje netrpeljivosti, očekivalo se da će  nakon onog i onakvog ustoličenja – hemijskim ratom, pancirnim ćebetom i automatskim puškama – kojeg bi se svaki Božiji izaslanik na zemlji morao zastidjeti, Joanikije prestati sa slanjem poruka koje vrijeđaju većinsku Crnu Goru.

Ali, kakva se poruka šalje dočekivanjem gospodina Dodika koji je samo prije nekoliko mjeseci poručio kako su poslanici koji su glasali za rezoluciju o Srebrenici nepoželjni u Republici Srpskoj. Dakle, dok je za srpskog člana Predsjedništva BiH nepoželjan većinski dio predstavnika naroda u Parlamentu Crne Gore, on je od strane mitropolita SPC uvažen gost koji će biće dočekan u Danilovgradu.

Ukazuje li sastanak sa Dodikom, koji se mnogo puta osvjedočio kao negator države Crne Gore, za koga je i crnogorski jezik izmišljen, a sam sebe predstavlja kao promotera ideje “srpskog sveta”, na stavove čija je poenta pomiriteljska, a ton hrišćanski ili je to znak da Srpska crkva želi da izazove još jače podjele u Crnoj Gori?

Najmanje što bi Joanikije mogao, nakon haosa koji je izazvao na Cetinju, jeste da se suzdrži od konstantnih udara na crnogorsko dostojanstvo, te da ubuduće zaobiđe Danilovgrad kad ima namjeru sastati se sa onima koji bi crnogorsku istoriju, da im može biti izbrisali, a nezavisnu Crnu Goru učinili nepostojećom.

Opštinski odbor DPS Danilovgrad

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član