DPS: Čestitke na izbornoj pobjedi Milu Đukanoviću iz Socijalističke internacionale, Partije evropskih socijalista i Bugarske socijalističke partije

Brojne čestitke povodom ubjedljive pobjede predsjednika Mila Đukanovića na predsjedničkim izborima i dalje stižu, od međunarodnih sestrinskih organizacija i partija, zvaničnika i brojnih pojedinaca iz Crne Gore i van nje.

Pobjedu na izborima predsjedniku Đukanoviću uputio je Luis Ajala, predsjednik Socijalističke internacionale.

Ajala je kazao da ubjedljiv rezultat u korist Đukanovića predstavlja dokaz da politika ljevice i vrijednosti koje on zastupa imala odjek unutar biračkog tijela, koje je napravilo jasan izbor.

„Istovremeno, Vaša pobjeda je i pobjeda crnogorskog naroda, ali i pobjeda za globalnu političku porodicu Socijalističke internacionale. Upućujem Vam najbolje želje za odgovornosti koje Vam predstoje, a u kojima u potpunosti možete računati na našu punu podršku i solidarnost“, zaključio je Ajala u čestitki.

Sergej Stanišev, predsjednik Partije evropskih socijalista čestitao je pobjedu na izborima Đukanoviću, istakavši da je njegova velika pobjeda garant daljeg evropskog puta Crne Gore.

„Vaša velika pobjeda je jasan znak da Crna Gora želi da nastavi svoj evropski put koji ste gradili kao predsjednik Vlade i lider DPS-a. Sa impresivnom odlučnošću ste se borili za slobodu, jednakost i solidarnost u Vašoj zemlji, i ova pobjeda predstavlja čist dokaz vaših postignuća“, kazao je Stanišev.
Stanišev je izrazio uvjerenje da će Đukanović sa istom snagom i angažmanom kao i do dada istrajati na putu evropskih integracija Crne Gore.

„Vaša posvećenost porodici Partije evropskih socijalista uvijek bila veoma značajna, i mi smo veoma zahvalni na tome. Uvjeren sam da ćete uložiti istu snagu, strast i angažman koji ste uvijek imali i koji je veoma potreban u današnjem vremenu.

Partija evropskih socijalista (PES) će biti uz Vas i učinićemo sve da podržimo vaš put ka pristupanju Evropskoj uniji“, zaključuje se u čestitki Staniševa. 

Čestitku Milu Đukanoviću uputila je i predsjednica Bugarske socijalističke partije, Kornelia Ninova.

„Nisu samo članovi i simpatizeri Demokratske partije socijalista Crne Gore odlučno glasali za stratešku perspektivu Crne Gore, već je i većinsko crnogorsko društvo potvrdilo kontinuiranu volju za progresivnu i bolju budućnost Crne Gore u Evropi, za stabilnost i napredak, vođen od strane ljevice.

Sve članice Evropske unije prepoznaju progres koji je Crna Gora napravila u ispunjavanju kriterijuma za članstvo u Evropskoj uniji i definitivno ovaj rezultat koji ste postigli Vi i Vaša partija garantuje siguran, održiv i nepovratan put ka punopravnom članstvu u EU.“

Ninova je još jednom potvrdila punu podršku Bugarske socijalističke partije na putu reformi u svim javnim sferama, što će zaokružiti proces evropskih integracija i omogućiti bolji život građanima Crne Gore.

Služba za informisanje DPS Crne Gore 

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član