DPS: Čestitke Đukanoviću od Kiska, Danka, Lukašenka, Abasa i Kaljulaide

Čestitke predsjedniku Milu Đukanoviću stižu od brojnih međunarodnih zvaničnika. Čestitke su uputili Predsjednik Slovačke Republike Andrej Kiska kao i Predsjednik Narodne skupštine Andrej Danko, Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko, Predsjednik Palestine Mahmud Abas i Predsjednica Republike Estonije Kersti Kaljulaid.

Predsjednik Republike Slovačke Andrej Kiska izrazio je uvjerenje da će mandat koji je dobio na izborima, Đukanović iskoristiti za nastavak reformi na putu integracije Crne Gore u Evropsku uniju. „Uvjeren sam da će Crna Gora i dalje igrati pozitivnu ulogu u stabilizaciji i daljem razvoju regiona u cjelini“, navodi se u čestitki Kiska. On je još jednom iskazao nadu da će se dobra saradnja i prijateljski odnosi Slovačke Republike i Crne Gore razvijati i dalje, na dobrobit građana obje države.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Slovačke Andrej Danko uputio je čestitku predsjedniku Đukanoviću na pobjedi na izborima u svoje i u ime poslanika Narodne Skupštine Republike Slovačke.

„Zadovoljstvo mi je da ovom prilikom mogu konstatovati ne samo pozitivni napredak saradnje između naše dvije zemlje, već i da Vas uvjerim o iskrenom interesu daljeg razvoja saradnje i veoma dobrih odnosa između Slovačke Republike i Crne Gore u svim oblastima zajedničkog interesa“, navodi se u čestitki Danka.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko kazao je da je pobjeda Đukanovića svjedočanstvo podrške građana kursu ka obezbjeđenju stabilnosti, progresivnom razvoju države i poboljšanju njenog međunarodnog ugleda, uz nadu za proširenje  prijateljskih bjelorusko-crnogorskih odnosa i plodotvornoj saradnji u svim sferama od obostranog interesa.

Predsjednik Palestine Mahmud Abas čestitao je Đukanoviću dobijanje povjerenja prijateljskog crnogorskog naroda na predsjedničkim izborima.

Abas je ponovio interesovanje za unapređenje postojećih prijateljskih odnosa, uz želju za otvaranje novih vidika na svim poljima, konsolidujući međusobnu saradnju na obostrani interes.

Predsjednica Republike Estonije Kersti Kaljulaid takođe je čestitala Đukanoviću pobjedu i poželjela uspjeh na novoj dužnosti.

„Radujem se daljem jačanju konstruktivnih i prijateljskih odnosa između dvije države saveznice u godinama koje dolaze“, kazala je u čestitki Kaljulaid.

Služba za informisanje DPS Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član