DPS: CEDIS gubitaš jer ste u njega udomljavali svoje rođake, prije dva dana, u sred krize, i sestra Vesne Bratić zaposlena

CEDIS, nekada uspješno preduzeće, koje usljed specifičnosti djelatosti posla koji obavlja ima monopol na crnogorskom tržištu, dovedeno je do statusa gubitaša. Takvom statusu doprinijelo je bezočno i bespotrebno nagomilavanje partijskih kadrova, rođaka, kumova.

Upravo brojna partijska zapošljavanja, nepotizam i prebukiranje administracije je ključ propadanja preduzeća, čime se udovoljavalo ličnim prohtjevima i željama za uhljebljenjem stranačkih aktivista, prijatelja, rođaka i kumova. U trenutku kada Vlada, skriveno, iza leđa javnosti pokušava da nelegalnim mjerama spase CEDIS, a ova firma postaje sinonim za gubitaša, između ostalog jer je prepunjena kadrovima, dakle u trenucima kad je ovo preduzeće, svoj radni odnos zasniva sestra Vesne Bratić.

Ona je samo jedna u u nizu rođaka predstavnika nove vlasti koji su zasnovali radni odnos u ovoj firmi. Sve je krenulo revanšističkom promjenom rukovodstva i instaliranjem foteljaša Demokrata Vladimira Čađenovića na čelo ovog preduzeća. Tada kreće strmoglav pad, rasulo i urnisanje ovog državnog preduzeća, usljed ogromnih finansijskih gubitaka. Zapošljavaju se rođaci funkcionera Demokrata, ali i drugih stranaka.

Tako radno mjesto u ovoj firmi nalaze: sestra potpredsjednice Skupštine iz redova DF, sestra potpredsjednika Demokrata Vladimira Martinovića, kum i supruga poslanika Demokrata Danila Šaranovića, sestra od tetke predsjednika Odbora direktora Rajka Radoševića, sin direktora Doma zdravlja i funkcionera Ujedinjene Crne Gore Danila Jokića, supruga advokata DF Dražena Medojevića, sin funkcionera Demokrata Vladimira Vujovića i mnogi drugi.

Podsjetimo da je CEDIS 2020. godine poslovao i ostvario neto dobit od 770 hiljada eura, a 2019. završio neto dobitkom od 2,6 miliona eura. Sada je sinonim za posrnulog gubitaša. Svako pravdanje takvih gubitaka CEDIS-a i pokušaj opravdanja da je loše poslovanje očekivano zbog poremećaja na tržištu električne energije, je u potpunosti neargumentovano i neutemeljno. Prije svega jer je rukovodstvo ispustilo šansu da u aprilu, maju, junu ili julu mjesecu prošle godine trguje energiju na berzi kada je cijena umnogome bila povoljnija i kretala se oko 50-70 eura po MW/H, nego je to činila kasnije i kupovala po mnogo većoj cijeni.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član