DPS će inicirati zakonske izmjene finansiranja nacionalnih savjeta zbog zloupotreba

Posljedni pokušaji dijela opozicije da Crnu Goru prikažu kao državu koja diskriminiše svoje građane, još jedan je potez kojim, manipulacijama i neistinama, ova politička grupacija pokušava da spase ono što se spasiti ne može – svoj gubitnički politički rejting. 

Od izbora do izbora sve manje građana glasa za partije čiji su predstavnici bili na sastanku kod predsjednika Republike Srbije, i to je ključ problema koji pokušavaju da sakriju pod plaštom „brige za srpski narod u Crnoj Gori“. Srpski narod, niti jedan drugi, nije u ovoj državi ugrožen i o njima kao i svim ostalim građanima, podjednako brine država Crna Gora. 

Nimalo ne čudi što velikosrpski nacionalisti insinuiraju tobožnju diskriminaciju i zapostavljenost srpskog naroda u Crnoj Gori. Mnogo puta do sada, on su pokazali da Crnu Goru smatraju isključivo spskom državom, i da polazeći od te pogrešne premise, izvode podjednako pogrešan zaključak da njima pripada politički monopol u Crnoj Gori. Ko god im rasprši  tu samoobmanu, oni ga kleveću, tužakaju i  simuliraju diskriminisanost. Navikli smo na to nedostojno i krajnje nemoralno ponašanje. Argumenatciju takvih kleveta, ne pojačava ni najnovija destrukcija predstavnika SPC koji, zloupotrebljavajući  gostoprimstvo države Crne Gore, zaboravljaju da se retorikom devedesetih, u prvoj četvrtini 21.vijeka ne mogu uređivati odnosi u nezavisnoj i građanskoj Crnoj Gori. 

Da je ova politička grupacija koja sebe predstavlja kao korpus “prosrpskih stranaka”,  zaista iskreno bila posvećena  onim građanima za čije se političke zaštitnike i predstavnike izdaje, ne bi tumarala političkom scenom, međusobno posvađana i žalila se na navodnu „ugroženost prava“, već bi do sada prihvatila makar jedan od bezbroj poziva da uđu u vlast i da sa tih pozicija rade na daljem razvoju građanske Crne Gore.

Nažalost, njihov politički prioritet je bilo rušenju države, nikad zapravo ne odstupajući sa predreferendumskih pozicija i od ideologije njihovih političkih očeva. Za čitavih 12 godina nakon obnove državne nezavisnosti Crne Gore nijesu shvatili da je ta velika istorijska priča završena, te da su danas u fokusu neke druge teme, za koje nacionalističke partije nemaju rješenja. Zato im se biračko tijelo odliva ka drugim partijama, a oni ostaju na ivici cenzusa, zakovani svojim retrogradnim i rušilačkim idejama koje nemaju nikakvo utemeljenje u savremenoj Crnoj Gori. I to je njihov jedini strah i zabrinutost, a ne nikako nečija „ugrožena prava“, jer drugog političkog uporišta nemaju.

Uostalom, najbolje su sami sebe demantovali: jer su o “ugroženosti srpstva“ govorili između ostalih  poslanik koji je prije dvije godine obavljao dužnost ministra unutrašnjih poslova u Vladi Crne Gore, kao i predsjednik nacionalnog savjeta, tijela koje finansira država Crna Gora.

Imajući u vidu brojne destruktivne, antidržavne aktivnosti koje ova politička grupacija čini predstavljajući ih kao borbu za prava srpske nacionalne zajednice uključujući i najavu nekakve proslave dana kada je poništena crnogorska državnost, Demokratska partija socijalista će inicirati izmjenu Zakona o manjinskim pravima i slobodama, u dijelu koji se odnosi na finansiranje rada nacionalnih savjeta, jer se postavlja pitanje zašto bi Crna Gora bila jedina država  na svijetu koja finansira političku zajednicu koja se predstavlja kao nacionalna, a čije su akcije u kontinuitetu usmjerene protiv te iste države.

Media tim Demokratske partije socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član