DPS Budva: Vlada Crne Gore da hitno reaguje i pomogne održavanje „Sea Dance Festival“

“Sea Dance Festival” do sada je Crnoj Gori donio preko pedeset miliona eura direktnog prihoda, a isto tako doveo na stotine hiljada turista. Njegovo eventualno ovogodišnje neodržavanje bio bi ozbiljan udarac za turizam Crne Gore, uz sada već brojne probleme sa kojima se naša država suočava kad je ova primarna djelatnost u pitanju.

Problemima u turizmu, od kojeg finansijska održivost Crne Gore umnogome zavisi, najviše su doprinijeli ljudi koji trenutno vode primorske opštine, a upravo je odlazeća lokalna vlast DF – Demokrate eklatantan primjer navedenog.

Oni su najodgovorniji što je Sveti Stefan, biser crnogorske obale, pretvoren u ruglo gdje se turistima umjesto ekskluzivne ponude nude kuvani kukuruz i ćevapi, a umjesto uživanja u prirodnom ljepotama ovog područja – smrad smeća. Takođe, šetaliste od Jaza do Buljarice, osim što je neuređeno i neosvijetljeno, pretvoreno je u svojevrsno vašarište, koje obiluje privremenim objektima postavljenim “na divlje”.

Stvari po kojima je Budva bila prepoznata, kao što su brojne manifestacije koje su privlačile na desetine hiljada turista, više ne postoje.

Stoga, pozivamo Vladu Crne Gore da hitno reaguje i pomogne održavanje “Sea Dance Festival” koji je našu zemlju upisao na mapu brojnih svjetskih destinacija koju je neophodno posjetiti.

Opštinski odbor DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član