DPS Budva: Nečistoća i primitivizam dočekuju turiste u “Guči na moru”

Zapušten otpad, nečistoća i primitivizam prizor su našeg grada koji dočekuje turiste u špicu sezone. 

Slike kakve nikad do sad nijesu bile ogledalo Budve, ni ne čude kada se vide kapaciteti njenog prvog domaćina. Tako Carević Budvu polako pretvara u obično primitivno vašarište koje će u širokom luku zaobilaziti svi dosadašnji gosti, jer ona gubi svoju prepoznatljivost lijepog mediteranskog grada.

Nevjerovatno je da predsjednik opštine turističku sezonu u našem gradu koristi za promociju i najavu festivala u drugoj državi. Razumijemo da su pjesma “morem plovi jedna mala barka” uz frulu, kićenje trube novčanicama, svijet kojem pripada Carević i da je to njegov intelektualni domet. Međutim, porazan je osjećaj stanovnicima Budve koji su svjedoci trenutne situacije i puta kojim ide naš grad. 

Interesantno je da izostaju reakcije na ovakve najave u nizu festivala i “orginalne ponude” Budve od strane direktorice NTO Crne Gore Ane Marković, takođe naše sugrađanke, političkog partnera gospodina Carevića! A znamo da je njeno zaduženje između ostalog i upravljanje menadžmentom destinacije Crne Gore, prije svega Budve.

Čudnije je još da čuvenoj zaštitnici Starog grada, i još po nečega, Boženi Jelušić sada više prijaju zvuci truba od flauta, i to tik uz vjekovne zidine.

Možda je ovo i prst sudbine. Sve lijepi motivi za Boženin reprint knjige “Kako je Budva sanjala Mediteran”, ali pod brojem 2. i ovoga puta sa nekim novim Oriđinalima.

Opštinski odbor DPS Budva

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član